El running per a principiants
El running per a principiants

El running per a principiants

Consells i pràctiques recomanables a l’hora d’iniciar-se en aquesta disciplina esportiva

Entrenar en temps de Covid-19 és de gran importància. La pràctica esportiva no només ens permet estar en forma sinó que, bàsicament, això també representa una sèrie de beneficis pel nostre sistema immunitari. A més, científicament ha quedat demostrat en nombroses ocasions que fer exercici físic també és beneficiós per a la nostra ment. Allò de mens sana in corpore sano és una realitat inapel·lable i, en el context actual, encara podria adquirir més importància.

Sigui com sigui, les restriccions i tots els problemes derivats de la pandèmia, també econòmics, potser no ens permeten fer la pràctica esportiva que preferiríem o en les instal·lacions que triaríem (al gimnàs, per exemple). Així les coses, el running pot ser una bona solució. Però, què cal tenir en compte a l’hora d’iniciar-nos en aquesta disciplina esportiva? Ho resolem amb l’expert en running, Sascha Wingenfeld, que publica les seves reflexions a la pàgina RUNTASTIC d’Adidas.

Comença amb intervals curts

Si ets principiant, no hauries de planejar una distància completa per a una sola sessió. Divideix-la en intervals i intenta que siguin curts al principi. Camina entre els intervals per recuperar-te una mica. Més endavant podràs augmentar la durada de les sessions de running i reduir l’estona que camines.

No comencis massa ràpid

El cos s'ha d'acostumar a les exigències del running. Molts principiants comencen corrent molt ràpid i ho paguen als pocs minuts. La frustració, el dolor i fins i tot les lesions són algunes de les conseqüències. Així que d’entrada hauries de córrer a un ritme moderat, per exemple un amb el qual puguis mantenir una conversa.

El cos necessita recuperar

El cos s'ha d'adaptar a les noves demandes sobre el sistema cardiovascular i preparar els músculs i ossos per a la següent carrera. Programa el teu entrenament amb un descans entre les sessions.

Córrer tranquil·lament i amb passos curts

Córrer és un esport tècnicament exigent. Molts principiants no tenen una tècnica adequada i això fa que el trot sigui més dur i gasti més energia. Prova córrer de forma relaxada i sense massa esforç. Els passos curts i senzills són més efectius que els llargs.

Escull la superfície adequada

Córrer a la carretera és ideal per anar ràpid, comporta poc perill de torçades però és dur per a les articulacions perquè el paviment no esmorteeix el cop dels passos. Córrer en aquesta superfície només és recomanable per a runners lleugers i en bona forma. Un parc o bosc és suau i proporciona un amortiment excel·lent. No obstant això, el risc de lesió augmenta per les arrels, pedres i irregularitats. Una superfície sorrenca entrena els músculs i fa que aixequis més els peus, però vés amb compte perquè pots sobrecarregar els músculs. El tartan (la superfície sintètica de les pistes d'atletisme) és tou i elàstic. El seu punt feble: fa treballar molt el tendó d'Aquil·les.

Que el flat no sigui un obstacle

El flat és molt comú entre els corredors, tant principiants com experts. El consell és evitar menjar aliments sòlids unes dues hores abans d'entrenar i beure només quantitats petites. Quan tinguis flat, respira fons i camina.

Cuida el teu cos

La resta dels músculs, de cintura cap amunt, també haurien d'estar en bona forma. Això evitarà estressar els peus. A més, un cos en forma t'ajudarà a prevenir lesions o sobrecàrregues. L'entrenament de força regular condueix a un millor rendiment fent running.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive