L’Antic Hospital de Mataró, obligat a començar a tancar
Notícies relacionades
L’Antic Hospital de Mataró, obligat a començar a tancar

L’Antic Hospital de Mataró, obligat a començar a tancar

L’Hospital de Mataró comença a reubicar els interns de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena perquè l’edifici no compleix amb la normativa

L’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena ja no pot seguir fent de centre sociosanitari i haurà de deixar de tenir ingressats en el decurs de les properes setmanes. La passa és important i forçada perquè l’edifici ja no compleix cap normativa d’incendis i això obliga a reduir dràsticament l’activitat sanitària que es presta al que va ser durant molt de temps l’Hospital de Mataró. L’Antic Hospital continuarà operant a la planta baixa però ja no podrà tenir ingressats ni interns a les seves dependències.

La decisió de la reubicació l’ha comunicada aquest dijous el Consorci Sanitari del Maresme, que assegura que és consensuada amb el departament de Salut i l’Ajuntament de Mataró i que “es pren després que aquesta setmana l’administració municipal hagi iniciat un procediment de clausura perquè l’edifici no compleix amb la normativa actual en matèria d’incendis. Per adaptar-lo, caldria fer obres estructurals que obligarien a buidar el centre durant un període llarg de temps”.

El Consorci ha fet números i no li surt a compte emprendre aquestes obres perquè estima que en el termini de tres anys hi haurà el noi Hospital d’Atenció Intermitja al solar de davant de l’Hospital de Mataró, al barri de Cirera. “És preferible planificar ja la reubicació de l’activitat d’ingrés hospitalari a altres centres en lloc d’abordar les obres”, asseguren.

El Pati de l'Hospital de Sant Jaume es queda sense ingressats
El Pati de l'Hospital de Sant Jaume es queda sense ingressats


Recol·locant ingressos a tres hospitals

Ara mateix s’està treballant per reubicar les 76 places d’ingrés entre l’Hospital de Mataró, l’Hospital de l’Esperança de Barcelona i un altre centre sanitari encara per concretar. També s’augmentarà l’hospitalització a domicili per a pacients de convalescència. El termini previst per gestionar la reubicació és de quatre mesos, per tant, no afecta els pacients actualment ingressats, que s’estaran a Sant Jaume fins a l’alta. L’objectiu és que els nous ingressos es vagin fent progressivament als nous centres. També s’està gestionant l’adaptació de la plantilla, que es reubicarà amb els pacients i, per tant, es desplaçarà temporalment.

Que hi quedarà, a l’Antic Hospital

L’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena no tanca del tot. Mantindrà de moment l’activitat ambulatòria. El CSdM ha proposat a l’Ajuntament ubicar-la a la planta baixa, efectuant una reforma puntual. Això vol dir que els serveis sense ingrés (hospitals de dia de psicogeriatria i de rehabilitació, consultes externes de geriatria i d’al·lèrgia i consultes del Centre d’Atenció a la Dependència) quedarien a l’edifici actual. “Aquests serveis atenen majoritàriament persones d’edat avançada amb afectació de la mobilitat i, sovint, amb algun tipus de discapacitat. Per aquest motiu, és important mantenir-los en el seu entorn habitual”, assegura el Consorci.


El nou Hospital d'Atenció Intermèdia... fins el 2027!


L’inici del final de l’Antic Hospital com a centre sanitari arriba amb el pretext del nou HAI de Mataró que les administracions asseguren que podria entrar en funcionament el primer trimestre de 2027. El nou sociosanitari tindrà 244 places d’internament per a pacients que requereixin recuperacions funcionals o cures i per a pacients amb malaltia crònica evolucionada o en procés de final de vida. També tindrà 82 places d’hospital de dia. En total seran 14 mil metres quadrats de superfície construïda, en un terreny situat davant de l’Hospital de Mataró, actualment usat com a aparcament.

Fins llavors, però, venen tres anys amb manca de servei sociosanitari a la capital del Maresme. 

Així serà el nou sociosanitari, el solar del qual ja és de la Generalitat | CSDM
Així serà el nou sociosanitari, el solar del qual ja és de la Generalitat | CSDM

 

Comentaris (20)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive