Fer peses sent dona, tot avantatges.
Fer peses sent dona, tot avantatges.

Paula Saez

Van bé les peses per a les dones? Desmuntant mites

L’entrenament de força també és adient per a les dones si sabem com fer-lo de forma adequada i adaptada a cadascuna de nosaltres.

Són molts els mites que envolten l’exercici i les diferències entre homes i dones. Des de consells externs enfocats en recomanar el càrdio i desaconsellar l’ús de peses i altres màquines de força fins a la por pròpia que poden tenir moltes dones al entrenar per no voler tornar-se massa musculoses i molts més exemples.

A continuació desmuntem tots aquests mites per deixar clar que les peses també són una opció més que vàlida per a les dones que vulguin perdre pes o bé augmentar la seva massa muscular.

Desmuntant mites sobre les dones i els exercicis de força

  • “El càrdio és millor per aprimar-se”: no és veritat. Els exercicis de força són la millor forma de cremar greixos que existeix, ja que la massa muscular requereix energia i espai per expandir-se i mantenir-se, reduint així el greix que hi ha en el seu lloc.
  • “Si entreno amb peses em lesionaré”: si no estem acostumades a fer exercicis amb peses és normal tenir la por de fer-nos mal amb elles. Per aquest motiu es recomana començar amb peses petites i augmentar progressivament el seu pes a mesura que ens sentim còmodes i que controlem la situació. Realitzar els exercicis de forma correcta i escalfar abans i després de fer l’activitat també és essencial per evitar lesions i qualsevol problema derivat d’una mala pràctica.
  • “Si em poso massa musculosa semblaré un home”: gran part de les dones que fan exercici no volen arribar a estar massa musculades perquè volen conservar una figura femenina i esvelta. Cal esmentar que per arribar a lluir una musculatura molt definida són necessàries moltes hores de gimnàs cada dia, una alimentació basada en proteïnes molt estricta i una disciplina concreta. Si fem uns quants exercicis de peses i emprem les màquines de força al gimnàs no arribarem a semblar Wonder Woman, ja que també entra en joc la testosterona i altres característiques que tenen els homes i els ajuden a incrementar la seva musculatura amb més facilitat.

Aquests i altres mites envolten la pràctica d’exercicis de força en dones, però la realitat és ben diferent. Fer servir peses i altres màquines al gimnàs o a casa és més que recomanable per aconseguir els beneficis que aporten al nostre organisme com una major estabilitat, millora en la pràctica d’altres esports i de la densitat òssia (per evitar patir osteoporosis) i una millora de la salut en general, entre d’altres.  

Per començar amb una rutina és més que recomanable comptar amb un entrenador personal o bé un assessor especialitzat que ens faci una planificació per seguir. D’aquesta forma ens assegurarem de fer les coses bé, reduir el risc de lesions i fins i tot comptar amb un pla d’alimentació o dieta que sigui compatible amb el tipus d’activitat física que realitzem, per incrementar així els seus resultats positius. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive