Fer peses sent dona, tot avantatges.
Fer peses sent dona, tot avantatges.

Paula Saez

Van bé les peses per a les dones? Desmuntant mites

L’entrenament de força també és adient per a les dones si sabem com fer-lo de forma adequada i adaptada a cadascuna de nosaltres.

Són molts els mites que envolten l’exercici i les diferències entre homes i dones. Des de consells externs enfocats en recomanar el càrdio i desaconsellar l’ús de peses i altres màquines de força fins a la por pròpia que poden tenir moltes dones al entrenar per no voler tornar-se massa musculoses i molts més exemples.

A continuació desmuntem tots aquests mites per deixar clar que les peses també són una opció més que vàlida per a les dones que vulguin perdre pes o bé augmentar la seva massa muscular.

Desmuntant mites sobre les dones i els exercicis de força

  • “El càrdio és millor per aprimar-se”: no és veritat. Els exercicis de força són la millor forma de cremar greixos que existeix, ja que la massa muscular requereix energia i espai per expandir-se i mantenir-se, reduint així el greix que hi ha en el seu lloc.
  • “Si entreno amb peses em lesionaré”: si no estem acostumades a fer exercicis amb peses és normal tenir la por de fer-nos mal amb elles. Per aquest motiu es recomana començar amb peses petites i augmentar progressivament el seu pes a mesura que ens sentim còmodes i que controlem la situació. Realitzar els exercicis de forma correcta i escalfar abans i després de fer l’activitat també és essencial per evitar lesions i qualsevol problema derivat d’una mala pràctica.
  • “Si em poso massa musculosa semblaré un home”: gran part de les dones que fan exercici no volen arribar a estar massa musculades perquè volen conservar una figura femenina i esvelta. Cal esmentar que per arribar a lluir una musculatura molt definida són necessàries moltes hores de gimnàs cada dia, una alimentació basada en proteïnes molt estricta i una disciplina concreta. Si fem uns quants exercicis de peses i emprem les màquines de força al gimnàs no arribarem a semblar Wonder Woman, ja que també entra en joc la testosterona i altres característiques que tenen els homes i els ajuden a incrementar la seva musculatura amb més facilitat.

Aquests i altres mites envolten la pràctica d’exercicis de força en dones, però la realitat és ben diferent. Fer servir peses i altres màquines al gimnàs o a casa és més que recomanable per aconseguir els beneficis que aporten al nostre organisme com una major estabilitat, millora en la pràctica d’altres esports i de la densitat òssia (per evitar patir osteoporosis) i una millora de la salut en general, entre d’altres.  

Per començar amb una rutina és més que recomanable comptar amb un entrenador personal o bé un assessor especialitzat que ens faci una planificació per seguir. D’aquesta forma ens assegurarem de fer les coses bé, reduir el risc de lesions i fins i tot comptar amb un pla d’alimentació o dieta que sigui compatible amb el tipus d’activitat física que realitzem, per incrementar així els seus resultats positius. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive