càrdio a casa
càrdio a casa

Paula Saez

Millors propostes i consells per fer exercicis de càrdio

Us oferim una sèrie de consells i recomanacions per poder fer càrdio a casa, a més de detallar uns quants exercicis que podem practicar.

Aquest 2020 està sent un any estrany, marcat per una pandèmia global que no té pinta de detenir-se amb l’arribada del fred i la tardor. De fet, ens podríem apropar a un nou confinament si els contagis continuen pujant i des del govern creuen que es tracta de la millor situació per afavorir l’àmbit de la salut dels ciutadans del país. Per aquest motiu, es probable que els gimnasos tornin a tancar i haguem de deixar volar la nostra imaginació un cop més de cara a idear formes de mantenir-nos en forma i sans tot i estar tancats a les nostres llars.

A continuació tractarem d’ajudar-vos en aquesta tasca mitjançant una sèrie de recomanacions i consells que podeu dur a terme de cara a practicar exercicis de càrdio a casa sense cap tipus de perill. D’aquesta forma, i combinant-ho amb una dieta equilibrada, ens assegurarem de poder-nos mantenir sans i actius per a tractar bé el nostre cos i suportar millor la situació actual que ens ha tocat viure.

Què necessitem per poder fer càrdio a casa? Consells i recomanacions

Tot i que solem associar el càrdio a exercicis com córrer, muntar en bici o les típiques màquines de gimnàs, realment es tracta de qualsevol exercici que suposi posar a treballar una gran part de la nostra massa muscular durant un temps considerablement llarg.

Els únics materials que podem necessitar són una estoreta (si planifiquem fer exercicis a terra), una tovallola, una ampolla d’aigua i, com a molt, un reproductor de música per amenitzar la sessió de càrdio a casa. Tot això és opcional i dependrà de cada persona, però són les recomanacions que us podem fer des de Capgròs. Aquí us deixem amb una sèrie d’exercicis senzills que podem dur a terme amb un nivell de intensitat major o menor i, això si, serà recomanable descansar entre sèries i repeticions.

Exercicis de càrdio per fer a casa

  • Esquat: un exercici fonamental que no pot faltar a qualsevol rutina. Si la flexió de cames es produeix sense carregar pes, es tracta d’un exercici de força-resistència. Per afegir més intensitat, en lloc de fer-les ràpid, és millor realitzar un petit salt o aguantar un parell de segons abans de pujar.
  • Talons enrere: es tracta d’una activitat que ens convida a córrer en el mateix lloc, sense desplaçar-nos. Aquí són els flexors del genoll (isquiotibials) els que fan pràcticament tota la feina. Si volem afegir més intensitat, el que hem de fer és augmentar la velocitat de les cames i braços, simulant que correm més ràpid.
  • Jumping Jacks: salts acompanyats de moviment de braços per aconseguir mobilitzar tot el cos. Al saltar separem cames i ajuntem braços amunt. Al saltar de nou, ajuntem cames i baixem braços. La intensitat pot augmentar al fer salts més alts, separant més les cames al saltar i elevant la velocitat d'execució.
  • Pujada a una cadira o esglaó: un exercici pur de cames que farà que el nostre cor es posi a bategar de valent. Simplement hem de pujar-nos a una cadira, taula petita o esglaó que tinguem per casa primer amb una cama i a continuació amb l’altra. Baixem i pugem de forma constant i sense detenir-nos per a notar que l’exercici realment funciona. En aquest cas, per aconseguir una major intensitat, podem jugar amb la velocitat i l'altura de l'esglaó, ja que com més alt, més intens serà l’exercici de càrdio.

Font: Vitonica

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive