La cal·listènia no necessita de material, o molt poc.
La cal·listènia no necessita de material, o molt poc.

Redacció

La cal·listènia: què és i per què està de moda

Exercicis ideals per millorar la resistència, estat físic i salut. Així es defineix la cal·listènia.

La cal·listènia és una activitat física que està creixent en interès recentment i que busca exercitar els moviments dels grups musculars més enllà de la potència i l'esforç, diferent al que podem treballar normalment en un gimnàs. Els exercicis de la cal·listènia són aquells que utilitzen el pes del nostre cos com a resistència o com a càrrega de treball evitant, d’aquesta manera, l’ús de peses o de màquines de musculació. Una nova manera d'entrenar el cos.

Amb les exercicis cal·listènics no només es poden treballar els músculs que depenen dels exercicis en màquines de gimnàs sinó que, a més, podem involucrar els músculs de la zona mitja gràcies a la força extra que exercim i concentrem en aquesta zona del cos.

Els exercicis més coneguts són les flexions de cames, els fons, els glutis, els tríceps, abdominals, bessons... En conclusió, qualsevol grup muscular que se us passi pel cap. Aquesta classe d’exercicis és ideal per a persones poc acostumades a fer esport, ja que només es treballa amb el pes del seu cos sense càrregues afegides.

Per què interessen aquests tipus d'exercicis

Es tracta d'exercicis versàtils, que es poden practicar a casa o a qualsevol lloc amb el mínim material possible i normalment es fan amb el propi pes corporal. L'entrenament amb aquests exercicis permet treballar la força, la resistència, la coordinació o l'agilitat, i tots ells permeten anar afegint nous nivells de dificultat segons les necessitats dels entrenaments. La intensitat i la dificultat van de la mà amb el progrés que assolim mentre hi treballem.

L'execució correcta dels exercicis en tot el seu moviment, de fet, és una de les claus dels seus beneficis. Permet fer entrenaments complerts, permet treballar els músculs de manera correcta i per tant aconseguir millors resultats.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive