Mataró, amb el risc de rebrot més alt degut als 608 casos confirmats per PCR
Mataró, amb el risc de rebrot més alt degut als 608 casos confirmats per PCR

Mataró, amb el risc de rebrot més baix del darrer mes i mig

Espectacular descens de l’índex des del seu màxim fa 9 dies a als 149 punts amb els que es comença octubre

Les darreres dades sobre el seguiment epidemiològic de la Covid-19 a Mataró són prou esperançadores. La ciutat segueix veient com el risc de rebrot va a la baixa i, amb la situació registrada per salut a 1 d’octubre, arriba a la millor estadística del darrer mes i mig.

L’evolució de la tendència del risc de rebrot ja ha demostrat les darreres setmanes que pot canviar de comportament i enllaçar pujades i baixades. Però això no treu que l’evolució dels darrers dies sigui la d’anar clarament a la baixa, amb una de les baixades parcials més important des de l’inici de la pandèmia. Si amb data de 22 de setembre s’arribava al màxim en tots aquests mesos (389.21 punts) a 1 d’octubre s’arriba per sota dels 150 punts, a mig camí entre els llindars de risc alt i molt alt: concretament 149,32.

Cal remuntar-se al 15 d’agost (142) per trobar un índex de risc de rebrot inferior al darrer ofert pel Departament de Salut pel que, en el corresponent a aquest indicador, Mataró es troba en el seu millor moment del darrer mes i mig.

El gràfic ofert per Salut

El gràfic del risc de rebrot de Mataró, ofert pel Departament de Salut

Menys velocitat

Altres dades destacables del darrer escandall estadístic és que la velocitat de reproducció de la malaltia se situa en un 0,68 quan la tercera setmana de setembre s’enfilava fins l’1,66 o el descens espectacular del percentatge de proves PCR positives: d’un 4% entre els dies 22 i 28, quan es venia d’un 7,46 en el moment de màxim risc.

La darrera setmana s’ha superat la barrera dels 2.000 mataronins que han passat la Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. 

Mesures de contenció

Independentment de la millora de les dades, que no deixa de ser un registre dinàmic i canviant, es mantenen les mesures de contenció de la pandèmia a nivell municipal que fan de Mataró una de les ciutats més restrictives a segons quina activitat per evitar, així, entrar en la família de les localitats amb major crisi pandèmia, extrem que fins ara s’ha pogut evitar. 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive