Pros i contres del Crossfit
Pros i contres del Crossfit

Informació de servei si et vols apuntar a CrossFit

Quatre claus que has de saber si vols practicar aquesta disciplina esportiva, de les més en auge actualment i per a tot tipus de persona.

Segurament n’has sentit a parlar perquè és una disciplina esportiva que està de moda; el CrossFit. Potser n’has vist, fins i tot, alguna exhibició a la tele. Hi surten persones realment forçudes que fan coses que semblen lluny de l’abast d’algú amb unes condicions físiques normals. Has de saber, però, que tothom pot practicar CrossFit. A poc a poc i bona lletra, això sí. Només necessites motivació.

La iniciació al CrossFit, com en els altres esports, es fa gradualment, així que en principi no t’hauries d’amoïnar per res. Cal que sàpigues, això sí, que els exercicis del CrossFit són funcionals; vol dir que es basen en els moviments que pot realitzar el teu cos i es porten un pas més enllà. Així doncs, agafaràs pes, l’arrossegaràs, faràs salts ràpids i intensos o pujaràs per una corda. També practicaràs els exercicis de rem, flexions invertides o aixecament de rodes i de pesos d’halterofília. Tot serveix per potenciar les teves capacitats esportives, posant a prova el teu estat de forma a cada entrenament.

Existeixen centres de fitness que habiliten un box especialitzat a practicar aquesta disciplina. No es fan servir gaire les màquines com les cintes de córrer o les bicicletes estàtiques. El CrossFit busca més naturalitat a l’hora de practicar esport i és per això que en aquests espais trobaràs cintes elàstiques, barres de dominades, cordes i rodes.

És un esport que fomenta les relacions socials i el treball amb un entrenador personal. Fer CrossFit t’ajudarà a relacionar-te amb tota la comunitat crossfitter. És una de les particularitats d’aquesta filosofia esportiva; cal estar motivat per assolir millores cada dia. Aquesta força la trobaràs sempre en les mostres d’encoratjament dels companys i companyes que et motivaran enormement. De la mateixa manera, el coach sempre estarà al teu costat… si prefereixes anar a la teva o fins i tot t’esgota socialitzar, potser és millor que miris altres disciplines esportives.

Una sessió de CrossFit pot durar una hora i consta de tres etapes. Abans de començar, però, et recomanem que miris de fer-te una prova d’esforç; li pots demanar al teu metge de família sense més inconvenients. Segueix aquest consell molt especialment si ets una persona que s’inicia ara en l’activitat esportiva. Si ja fas algun altre esport de manera habitual potser aquesta comprovació del teu estat de forma ja l’has feta.

Etapa Warm up (escalfament)

Entrenaràs exercicis a baixa intensitat amb l’objectiu de preparar el teu cos per l’entrenament. Amb aquests minuts de Warm up pujaràs pulsacions i estiraràs els músculs. Veuràs que els moviments que realitzes, seguint les indicacions del teu entrenador, estan adaptats al teu nivell de rendiment.

Skill and Strength (habilitat i força)

Preparació per una perfecta execució dels moviments CrossFit que se sustenten, precisament, en capacitats com la força o l’habilitat. Aquí ja començaràs a realitzar exercicis variats aprenent la tècnica i posant a prova el teu estat de forma.

WOD (Workout of the Day)

En aquesta etapa viuràs plenament l’experiència de fer CrossFit. El coach t’indicarà el circuit amb tots els exercicis, el temps que et demanarà o les sèries a realitzar. Tot quedarà anotat a la pissarra del box CrossFit. A mesura que vagis assolint fites, els circuits seran més intensos i variaran cada dia.

Font: eurofitness.com

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive