crossfit o cal·listènia
crossfit o cal·listènia

CrossFit o cal·listènia, aquesta és la qüestió

Són dos dels programes d’entrenament de moda. El CrossFit i la cal·listènia tenen denominadors comuns, però també les diferències que detallem a continuació

Utilitzar el propi cos per fer els exercicis i rutines d’entrenament. Aquesta seria l’arrel compartida entre el CrossFit i la cal·listènia, dos dels sistemes d’entrenament que estan més de moda entre les persones amb ganes de cuidar la salut i cultivar el seu cos.

Què és el CrossFit?

El CrossFit és un entrenament funcional d'alta intensitat que treballa tots els músculs del cos de forma integral. Quan Greg Glassman va crear aquest sistema d'entrenament l'any 2001 va determinar que els exercicis de CrossFit havien de ser funcionals i molt variats. Les rutines són de curta durada, però d'alta intensitat.

Què és la cal·listènia?

La cal·listènia és un sistema d'exercicis, basats en l'ús del propi pes corporal, que se centra en l'ús dels diferents grups musculars més que no pas en la potència o l’esforç suprem. El principal objectiu d'aquesta disciplina és desenvolupar, principalment, l'agilitat, la força física i la flexibilitat. Té una gran varietat d'exercicis que sempre es realitzen utilitzant el pes del propi cos.

Semblances

Tots dos sistemes tenen per objectiu principal millorar la condició física de l'atleta tonificant el seu cos i treballant diferents grups musculars. Són disciplines basades en un entrenament funcional que busquen per sobre de tot la realització dels moviments treballant la tècnica. Encara que tots els seus exercicis es duen a terme utilitzant el propi pes corporal, és fonamental tenir una bona tècnica que ens allunyi de lesions o potents dolors musculars.

Tots dos es poden practicar a l'aire lliure. Si bé és cert que el CrossFit sol practicar-se sempre al box, també es poden realitzar rutines en espais oberts. Cap de les dues disciplines necessita una equipament específic. De fet, amb roba esportiva còmoda i flexible pots entrenar sense cap problema. Els complements són opcionals. Uns bons guants, per exemple, t’evitaran ferides i calls. També comparteixen exercicis: dominades, esquat, flexions ... a més, les seves rutines busquen diferents objectius per treballar diversos grups musculars al mateix temps.

Diferències

El CrossFit busca entrenar el cos d'una forma completa, mentre que la cal·listènia vol millorar la condició física i la musculatura de manera natural. És a dir, la cal·listènia no busca forçar el nostre cos amb un entrenament d'alta intensitat, sinó que pretén modelar-lo amb exercicis basats en el pes corporal.

A nivell d’equipament, i malgrat remarcar que no és imprescindible res específic per a cada disciplina, és veritat que molts exercicis de CrossFit fan servir material del box com la pesa russa, la pilota medicinal, les barres i els discos, les cordes, les anelles o la màquina de rem.

Per resumir-ho, podríem dir que el CrossFit se centra més en el desenvolupament de capacitats físiques com la força, la resistència, la coordinació, l'equilibri o la potència, mentre que la cal·listènia aposta més pel control i el domini corporal.

L’elecció

Tots dos sistemes d’entrenament serveixen per a millorar l’estat físic general, guanyar força i massa muscular, tot i que cap dels dos està pensat específicament per a hipertrofiar. El CrossFit combina cardio i peses. La cal·listènia potser treballa moviments més complexos amb un enfocament més important en la força i menys evident en la massa muscular que, de totes maneres, és clar, també s’exercita. L’elecció és molt personal.  

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive