Els usos medicinals de la schisandra
Els usos medicinals de la schisandra

Paula Saez

Els usos medicinals de la schisandra

Us expliquem què és la schisandra chinensis i quins són els seus usos medicinals principals, beneficis per a la nostra salut i demés dades d’interès.

La medicina tradicional de països com la Xina ha acabat per traspassar fronteres amb el procés de globalització inevitable que vivim des de fa anys. Remeis que antigament es quedaven a les llars de cada família avui dia es poden trobar disponibles a la xarxa. Cada cop hi ha més medicaments, tractaments i solucions per als nostres problemes, cosa que agraïm per comptar amb totes les opcions i eines necessàries per estar millor quan ens posem malalts o patim cap afecció. En aquest article ens centrarem en parlar de la schisandra chinensis, un tipus de planta que prové del nord de la Xina o es pot emprar com a medicina per obtenir múltiples beneficis per a la nostra salut.

Què és la schisandra chinensis?

Segons resa la tradició, aquesta és una de les poques herbes que conté els tres tresors coneguts com el Shen, Qi i el Jing (essència, energia i esperit). També coneguda com la “fruita dels cinc sabors” prové de terme xinès, wu-wei-zi. Les baies de Schisandra s'han fet servir en la medicina tradicional xinesa des de fa més de 2000 anys, però també es troba present a altres territoris com Corea i Rússia. Actualment es pot trobar en forma de càpsules, en gotes o en te i darrerament s'ha convertit en una alternativa molt popular als productes que estimulen l'organisme, com la cafeïna.

Usos medicinals i beneficis de la schisandra chinensis

Entre les moltes propietats beneficioses que ens aporta la schisandra podem destacar que un dels seus compostos actius és que és un fitoestrogen suau, a més de comptar amb diversos components antioxidants que aporten propietats curatives úniques. De fet, tot i que s’hagi emprat des de fa segles, els estudis recents que s’han realitzat a la Xina indiquen que els lignans que presenta la planta tenen un efecte de protecció sobre el fetge.

No és l’únic benefici, però, ja que la llista és bastant amplia:

 • Pot ajudar a millorar el sistema immunològic i les defenses contra malalties.
 • Reparar i tonificar l'organisme. Ja que reoxigena la sang, ajuda a millora el rendiment físic.
 • Reequilibra i restableix l'energia del cos i ajuda a millorar el seu balanç. A més, pot ajudar a millorar el nostre somni.
 • Pot ajudar a estimular la concentració i el rendiment intel·lectual, així com la memòria.
 • Relaxa el cos i ajuda a reduir l’estrès.
 • Ajuda a desintoxicar el cos a causa dels nivells d'alcohol o tabac en sang i pulmons.
 • Pot ajudar a millorar els nivells de sucre en la sang.

No es tracta d’un medicament infalible, sinó d’un remei que podem prendre per mitigar els efectes de determinades afeccions com refredats, asma o al·lèrgies, entre d’altres. Tot i això, degut a les seves propietats estimulats no és recomanada per a dones embarassades ni persones que pateixen epilèpsia, o qualsevol condició que genera alta sensibilitat als estimulants.

Font: ecoinventos

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive