Passejades en tricicle elèctric per combatre la soledat En Bici Sense Edat
Passejades en tricicle elèctric per combatre la soledat En Bici Sense Edat

Passejades en tricicle elèctric per combatre la soledat

La Fundació Iluro porta el programa de voluntariat ‘En Bici sense edat’ a la ciutat per acompanyar a la gent ngran

‘En Bici i sense edat’. Aquest és el nom del nou programa de voluntariat social que arriba a Mataró gràcies a la Fundació Iluro. Amb un acte aquest dimarts, dia 1, es presenta aquesta iniciativa que bàsicament consisteix en portar en tricicle elèctric a persones d’edat avançada a passejar. A Mataró tenen tota l’Anella Ciclista per fer el volt.

El programa de passejades intergeneracionals En Bici Sense Edat promou l'acompanyament a la gent gran o persones de mobilitat reduïda a partir de l'organització de passejades en tricicles elèctrics especialment adaptats. La Fundació Iluro amb la seva voluntat d’apropar-se a col·lectius vulnerables, obre aquesta  nova línia de voluntariat per sumar-se a una nova cadena de favors a la ciutat, amb un  programa nou i innovador. 

Contra la soledat i per un envelliment saludable

En Bici Sense Edat és un programa de voluntariat social que, a través de les passejades en  tricicle elèctric, ajuda a millorar la qualitat de vida de les persones que hi participen, lluitant  contra la soledat no volguda de la gent gran, promovent el seu envelliment saludable i la seva  inclusió en la vida quotidiana de la ciutat. 

A Catalunya el programa està en marxa des de 2016 de la mà de l'associació En Bici Sense  Edat i amb el suport d'altres entitats d'àmbit local. En l'actualitat l'organització dinamitza  passejades diàriament a les ciutats de Barcelona, Castelldefels, Cardedeu, Granollers, Terrassa  i Sant Just Desvern amb la participació d'unes 250 persones voluntàries i la utilització de 15  tricicles, oferint a cada cop a més gent la possibilitat de crear noves relacions  intergeneracionals i de tornar a connectar amb el seu entorn, una necessitat cada cop més  important per pal·liar els efectes del confinament i la pandèmia. 

Inscripcions obertes

Des de la Fundació Iluro es donarà suport a una sèrie de sessions informatives i de formació al  voluntariat obertes a totes aquelles persones interessades a sumar-se a participar.Simultàniament, s’obren les inscripcions a la formació gratuïta adreçada a les persones que  volen formar part de l'equip de voluntariat per acompanyar a les passejades, tant com a  conductor/a del tricicle com acompanyant en bicicleta. 

 

Comentaris (1)

LALI BOCHACA MARTI Fa 1 any
Jo he fet la formació teòrica i pràctica per Granollers, però jo visc a Cabrera. Ja els hi vaig comentar durant la formació que si es començava l'activitat a Mataró, a mi m'anava millor venir a Mataró. Em van dir que cap problema, que no calia que fes la formació teòrica, pero si la practica a Mataró. Així és que podeu comptar amb mi. No se si ja teniu dates per la formacio. Gràcies

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive