En Comú Podem Mataró convoca una volta a l’Anella Ciclista
En Comú Podem Mataró convoca una volta a l’Anella Ciclista

Campanya per millorar la seguretat a l'anella ciclista de Mataró

El govern municipal, a proposta d'ERC, farà una campanya d'informació ciutadana per minimitzar els incidents al voltant dels nous carrils bici

El Ple Municipal va aprovar promoure una campanya d'informació ciutadana per minimitzar els incidents a la nova Anella Ciclista de Mataró. Una proposta d'ERC que tota la resta de grups, inclòs els del govern municipal, van votar a favor, a excepció de l'abstenció de C's. 

L'Ajuntament va fer públic que durant el 2021 els accidents de circulació van augmentar a Mataró, una crescuda motivada en bona part pel major nombre de sinistres on s'hi han vist involucrats patinets elèctrics (55, respecte als 3 de 2019). Dimarts passat, sense anar més lluny, una conductora de patinet va patir ferides de consideració en ser atropellada per un turisme a la cantonada dels carrers Isern i Tetuan. Fa poques setmanes un mataroní va anunciar que denunciaria l'Ajuntament per l'accident que va patir al nou carril bici de la ronda Barceló.

A banda de la sinistralitat, l'aplicació de l'Anella Ciclista ha generat molta controvèrsia, i molts ciutadans han expressat a les xarxes socials les seves queixes pel seu disseny o per defectes que consideren que hi ha en la seva implementació a diferents punts de la ciutat. El propi alcalde, David Bote, va reconèixer en una entrevista amb Capgros.com que, tot i defensar el projecte, "òbviament" entenia les "molèsties generades" i que fins i tot podia "demanar disculpes" en aquells casos més extrems. 

Un patinet per un dels carrils bici de Mataró

Un patinet per un dels carrils bici de Mataró

Un altre fet que s'ha pogut constatar és que molts conductors de bicicletes i, sobretot, de patinets, desconeixen la normativa que preveu la nova Ordenança de Mobilitat, i que impedeix, entre d'altres, portar patinets elèctrics a majors de 16 anys, anar dues persones en aquests vehicles o fer-ho sense casc i escoltant música. Els conductors de vehicles a motor, a banda, també estan mostrant dificultats per adaptar-se a l'existència dels nous carrils bici, en especial a rotondes com la Plaça Granollers. 

Davant de tot plegat, els grups municipals han decidit acceptar la proposta presentada per ERC destinada a millorar aquelles qüestions que no estiguessin funcionant correctament en la nova anella ciclista. La proposta preveu que el Govern Municipal posi en marxa una campanya informativa massiva a la ciutat: a les zones on s’ha d’implementar l’Anella Ciclista en el futur i a les que ja s’hi ha implantat, per tal de minimitzar riscos i incidències en la seva implementació i recollir també idees i propostes de millora.

Semàfor específic per al carril bici al carrer Isern

Semàfor específic per al carril bici al carrer Isern

A banda, l'executiu municipal també es compromet a fer necessaris en el modus operandi seguit fins avui en la implementació de l’Anella Ciclista per tal que, abans d’obrir nous carrils, s’instal·lin elements de prevenció contra els accidents tals com (senyalització, eliminació d’obstacles, eliminació de desperfectes a la calçada, simplificació pintures superposades...). És a dir, abans d’obrir-ne de nous, es finalitzin totalment i siguin plenament operatius els que han estat iniciats.

 

Arxivat a:

Comentaris (11)

Mike Fa 11 mesos
Si primer et compres un cotxe i després et treus el carnet, potser ja has atropellat i fins i tot mort algú. No sé si ho entendran això a la casa gran !! Per cert, el regidor també us els carrils ??
Jaume Fa 11 mesos
només cal informar que els ciclistes i els dels patinets parin quan el semàfor està vermell i aturarse al passos de vianants i no passar per les voreres, res més
M. Fa 11 mesos
Vinga a gastar més diners!!!!! Per cert us heu fixat que al carril bici del carrer Argentona no han posat aquells pals horribles .....per què??? Que hi ha diferents categories a Mataró? No som tots iguals?
anonimus Fa 11 mesos
Todavia tengo que ver un patinetero pararse en un semáforo. Si las motos de los que llevan pizza a casa van por donde les rota, qué será de los otros.
Mataroni Fa 11 mesos
Quant una cosa l'has d'explicar i reexplicar tant, es que has fet algo malament, Posar els carrils bici? Deixar els patineteros lliures? Fet te politic? No ho sé.
Tac Fa 11 mesos
Els patinets i bicicletes pagaran el impost d circulació, per que si no pagant el coches i motos tampoc tindrian que paga.
Quim Fa 11 mesos
No sé de qué serveix l'anella si els conductors de patinets van per el mig de la calçada en contes d'els carrils que els hi han fet
Marcos Alucino Fa 11 mesos
Quitandolos
Pensador Fa 11 mesos
Ai Bote, te'n recordes del que va passar quan es va voler possar zona blava a Cerdanyola ? La indignació que va causar va costar milers de vots al PSC,i crec que ara passarà el mateix.
xammar Fa 11 mesos
" i que impedeix, entre d'altres, portar patinets elèctrics a majors de 16 anys," serà a menors de 16 anys

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive