Un patinet per un dels carrils bici de Mataró
Un patinet per un dels carrils bici de Mataró

55 accidents de patinet elèctric a Mataró en un any

El 2021 es va tancar amb 55 sinistres amb patinets involucrats, mentre que l'any 2019 tan sols se'n van produir tres

L'ús del patinet elèctric s'ha disparat en els darrers anys, com és obvi a vista de tothom, fins al punt que les ciutats com Mataró han hagut de readaptar la seva ordenança de mobilitat i fins i tot reurbanitzar els seus carrers per adaptar-se a aquest nou fenomen. 

Amb l'augment tan pronunciat de l'ús dels patinets, coneguts com a VMP (vehicles de mobilitat personal) també s'ha disparat la xifra d'accidents on s'hi veuen involucrats. Durant el 2021 a Mataró es van registrar 55 sinistres de conductors de patinets. El 2019 tan sols van ser tres. 

En els darrers dies, precísament, ha estat notícia el cas d'un mataroní que assegura que denunciarà l'Ajuntament després d'haver patit un accident al nou carril bici de la ronda Barceló, en un tram que considera que no està prou ben senyalitzat. Durant els darrers mesos la capital del Maresme ha desplegat la coneguda com 'Anella ciclista' precisament per dotar de més seguretat els conductors de patinets i bicicletes amb carrils segregats, de cara a no haver de compartir calçada amb els vehicles a motor en els principals eixos viaris. 

La nova ordenança de mobilitat estableix que és obligatori que els conductors de patinet elèctric tinguin més de 16 anys i portin casc, i només es permet un sol ocupant. Normes que no sempre es compleixen, motiu pel qual la Policia Local ha iniciat una campanya informativa i també sancionadora

L'augment d'accidents dels patinets elèctrics ha fet que l'accidentalitat en general a Mataró hagi augmentat respecte a fa dos anys (deixant de banda el 2020, amb dades no comparables per la pandèmia i el confinament). És a dir, que les dades de seguretat viària se n'han ressentit, ja que s'ha passat dels 360 accidents del 2019 a 385 de l'any passat, el que suposa un increment d’un 6,9%.

Arxivat a:

Comentaris (11)

QUIM Fa 1 any
en comptes de fer tant l'indio amb carrils bici i patinets val mes que arrengeu les boreres que fan pena. Panòts trencàts ,panots aixecats per les arrels i panots que manquen etc etc. i no oblidem les calçadas de molts carres . per a que serveix el impost de circulació !!!!! de vehicles potser per omplir les butxaques ¿? de alguns inútils, per que el resultat de per que pagem els contribuyent no se li veu palesa.
Capitán Fa 1 any
I els què hi haurà, si no es veu un puto municipal enlloc.
Jordi Fa 1 any
Sense entrar en discòrdia en els possibles beneficis d'una anella verda, zones de baixes emissions i reducció de la velocitat,...Considero que si per tenir carnet de cotxe i de moto has de superar unes proves tant de coneixement com d'habilitat, els conductors de patinets elèctrics especialment haurien de precisar d'una aprovació oficial per a poder circular. Així mateix, aquests estris no són fàcils de portar, estant limitats en ús a un ventall molt reduït de població, doncs necessi
Gabriel Fa 1 any
La veritat per creuar els carrers Isern Fray LLuis i Catalunya té veus negra tens qué deixa qué pasin els petons vegila els cotxes qué pujant patinets qué baixen, els patinets dopla carril se'n vist algun qué ni respectant el semafor direcció Isidor. Ni a alguns qué no portant casc. Els conductors paguem tots els impostos Seguro,aparcar per le ciutat, impost de circulació,principalment matricula, JA QUE CIRCULAN COM ELS VEHICLES QUE PORTIN UN SEGURO I UNA MATRICULA COM ABANS LES BICICL
Javis Fa 1 any
Para hacerme una idea… De los 55 accidentes, cuantos mortales? Y en coche cuantos accidentes han ávido? Y en moto? Más que nada para comparar si son muchos o pocos. Gracias!
Fina Fa 1 any
Y los que habrá porque esta policía local es incapaz de poner multas e imponerse a los incivicos del patinete. Solo saben multar a los coches. Una vergüenza
Enric R Estel Fa 1 any
Hasta que no corra la voz entre los que hacen infracciones con patinetes/bicicletas que la policía les inmoviliza los vehículos ( baterías por ejemplo) y que para recuperarlas tienen que ir al ayuntamiento y pagar la multa , seguirán circulando a su libre albedrío , dos en el patinete , sin casco , sin luces ,por las aceras etc etc ... policía pónganse las pilas de una vez ?
Lidia Fa 1 any
Y los q abran
Jaume Mas Fa 1 any
Fins quan tindrem d'aguantar las barbaritas infringidas a la circulacio de Mataro. Ara resulta que tot son ventatges per qui no paga ni Impost de circulacio ni assegurança, ni ITV i la resta (vianants i conductors) que? ¿Era tan dificil que els responsable/s consultessin als que realment saben de circulacio? Policia Municipal, Taxistas, Conductors de Bus? no als han tingut per res. Menys pintadas al carrer inutils i perillosas i per favor mes sentit comu i coherencia.
Campanya informativa i sancionadora Fa 1 any
L'Ajuntament no para de dir que la Policia Local fa campanyes informatives i sancionadores per a patinets i bicicletes, però jo no he vist mai cap policia local ni informant ni sancionant un patinet o una bicicleta. Només una vegada un patinet que anava en direcció contrària per la calçada i va anar sobre el capó del cotxe de la policia. Ah! i aquella senyora que va mossegar un policia que encara està de baixa.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive