Salut emocional. Com treballar-la.
Salut emocional. Com treballar-la.

Paula Saez

Com cuidar la salut emocional i el seu efecte al cor

Cuidar-nos en tots els àmbits és molt important, per la qual cosa us parlem de la salut emocional i els efectes que pot tenir al nostre cor.

A mesura que creixem ens hem de cuidar més i més. Problemes com patir colesterol augmenten el risc d’infart, però les dolences físiques no són les úniques que s’han de tractar. La salut emocional és imprescindible per ajudar a incrementar el nostre benestar general, un concepte que es deriva en àrees com tenir un bon nivell físic, mental i social. Ja que pot ser un concepte una mica confús, a continuació us expliquem detalladament en què consisteix aquesta salut emocional i com podem millorar-la amb una sèrie de tècniques i consells.

Què és la salut emocional?

Va ser a l’any 1947 quan la OMS va definir el concepte de salut com "un estat de complet benestar, físic, mental i social". Amb això es refereixen a que per gaudir de bona salut en general hem d’estar en forma, sans mentalment, tenir amistats, un treball digne i una situació econòmica estable, entre d’altres factors. Tot això pot resultar molt complicat per a alguns ciutadans, sobre tot si tenim en compte les seqüeles que està deixant la pandèmia, però ens hem d’esforçar en millorar cadascuna d’aquestes àrees per assegurar-nos d’estar bé.

Quant a la salut emocional, és un concepte difícil de delimitar però generalment fa referència a un estat de benestar mental en el que ens sentim bé amb nosaltres mateixos, tenim objectius i motivacions per al futur. Optimisme i esperança són dos conceptes relacionats amb la salut emocional, que es pot treballar per aconseguir ser capaços de fer front a diverses adversitats i poder lidiar millor amb l’estrès generat a la feina o arrel de les nostres relacions socials.

Com millorar i tractar la nostra salut emocional  

Ja que cada persona és un món i el nostre cap funciona de formes diferents, no serveixen les mateixes regles i consells per a tothom. Tot i això, hi ha una sèrie d’hàbits saludables que podem acostumar-nos a fer per incrementar les nostres possibilitats de gaudir d’una bona salut emocional. Us deixem amb uns quants a continuació:

  1. Anar a teràpia: el més recomanable que podem fer en cas de no ser capaços de gestionar la nostra salut emocional és acudir a un professional i anar a teràpia psicològica. Si tenim sort i trobem algú realment qualificat aconseguirem que ens ensenyi una sèrie d’eines i tècniques molt útils per poder resoldre amb èxit cada situació.
  2. Fer esport: per alliberar endorfines, serotonina i noradrenalina, components que ajuden al nostre cervell a percebre la realitat de forma més optimista i al nostre cos a sentir-se millor. És difícil mantenir una rutina d’exercici, sí, però val la pena intentar-ho.
  3. Marcar-nos objectius realistes: aprendre a delimitar el que és possible en cadascuna de les nostres jornades de feina o a l’àmbit social és imprescindible per a entendre que el dia té 24 hores i necessitem descansar. També és molt important celebrar els nostres èxits i sentir-nos orgullosos per cada pas cap endavant que fem, sigui gran o petit.
  4. Viure el present: és difícil, sí, ja que constantment els nostres pensaments viatgen entre una nostàlgia del passat i una incertesa futura, però hem de tractar de concentrar-nos en el dia a dia i en resoldre els problemes un a un a mesura que arribin.

Font: psicologiaymente

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive