7 aliments per baixar el colesterol
7 aliments per baixar el colesterol

7 aliments per baixar el colesterol

Controlar els nivells de colesterol a la sang és fonamental per prevenir dolències cardíaques

El colesterol és una substància grassa natural necessària pel funcionament de l'organisme, però quan els seus nivells es disparen posem en risc la nostra salut. La Fundació Espanyola del Cor alerta a la població en aquest sentit: “Les persones amb nivells de colesterol a la sang superiors a 240 multipliquen per dos les possibilitats de patir un infart de miocardi en comparació amb les que mantenen xifres per sota de 200. Per això és vital controlar els nivells de colesterol.” I per fer-ho seria bona idea adreçar-nos a l’especialista mèdic o en nutrició i dieta saludable. Com a tastet, apuntem aquí una llista de 7 aliments o nutrients que, a proposta de cuerpomente.com, ajuden a reduir els nivells de colesterol:

Àcids Omega 3

Són lípids que l'organisme necessita però que no pot sintetitzar per si mateix sinó que ha d'obtenir a través de la dieta. Inhibeixen la síntesi del colesterol, exerceixen un efecte vasodilatador i antiinflamatori i impedeixen l'agregació plaquetària. Les nous i les llavors de lli són excel·lents fonts d'omega-3.

Nopal (fulles de figuera de moro)

Des de temps ancestrals s'han consumit pel seu excel·lent valor nutritiu. Les penques de nopal es poden ingerir com a verdura. Eviten l'absorció de bona part del colesterol ingerit, així com la conversió en greix de l'excés de sucre a la sang.

Extracte de canya de sucre

A partir de la cera de la canya de sucre s'obté una barreja natural d'alcohols alifàtics primaris que s'ha demostrat molt efectiva per reduir el colesterol i que, a més, ajuda a millorar el rendiment físic.

Poma

La polpa de la poma és rica en pectina, un tipus de fibra soluble que, com a tal, reté l'aigua. Passa per l'estómac sense ser absorbida i quan arriba a l'intestí capta les sals biliars, una de les matèries primeres a partir de les quals l'organisme fabrica el colesterol. Menjar dues pomes diàries durant diversos mesos resulta eficaç per controlar el nivell de colesterol i evitar la formació de càlculs biliars.

Lecitina de soja

La lecitina de soja és un compost format per àcids grassos essencials, fòsfor i dues vitamines del grup B: el turó i l'inositol. Destaca la seva capacitat per reduir els alts nivells de les lipoproteïnes LDL (colesterol "dolent") i elevar els de HDL (el colesterol "bo"), fet que propicia l'eliminació de l'excés de colesterol cel·lular.

Llevat vermell d'arròs

És un dels remeis naturals favorits a Orient per tractar la indigestió, la diarrea i el dolor abdominal. Actualment es coneixen les seves propietats per reduir el colesterol tant exogen com endogen i constitueix un dels complements dietètics més efectius per protegir la salut cardiovascular.

Carxofa

Aquesta peculiar flor és rica en esterols, substàncies d'origen vegetal similars al colesterol en la seva estructura química, que limiten l'absorció de greixos a l'intestí. Tots els elements que porta la carxofa ajuden a activar diverses funcions enzimàtiques, eliminar radicals lliures, emulsionar millor els lípids i desintoxicar l'organisme.

Fonts: Fundació Espanyola del Cor i cuerpomente.com

Comentaris (1)

JUAN Fa 2 mesos
También es muy efectivo si pones por la noche cinco almendra en remojo y te las comes al día siguiente en ayunas

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive