Aplicacions mòbil: una ajuda digital per a una vida activa
Aplicacions mòbil: una ajuda digital per a una vida activa

Redacció / AMIC

Sortir a caminar: millor circulació, exercici i menys risc d'infart

Sabem que caminar diàriament disminueix el risc de sofrir una malaltia del cor, però ara a més s'ha descobert el nombre exacte de passos diaris que cal donar perquè et mantinguis sa.

Noves recerques publicades en la revista Lancetargumenten que la gent que pateix símptomes de prediabetis, si caminen diàriament 2000 passos (que seria aproximadament un passeig de 20 minuts) tindran menys risc de sofrir malalties de cor. Els investigadors van prendre com a referència a 9306 adults de 40 països que van participar el programa NAVIGATOR. Tots els voluntaris van ser assignats a un programa de perdre pes fent exercici 150 minuts a la setmana. A cada persona se li va donar un podòmetre que van portar al costat d'ells durant tota la setmana per veure com afectava a la seva salut.

Amb les dades obtingudes van associar el nombre de passos que van donar de mitjana i el seu risc relatiu de patir una malaltia cardíaca durant el mateix any, tenint en compte factors rellevants com la dieta o l'historial de malalties cardíaques de cada participant.

2.000 passos, el número màgic

2.000 passos sembla que és el número màgic. Fins i tot després que l'estudi comencés, cada 2.000 passos que caminava un participant en relació amb uns altres, feia que tingués un 10% menys de possibilitats de sofrir problemes en el cor. A més durant l'estudi, es va descobrir que hi havia un altre 8% menys de risc per cada 2.000 passos més caminats.

Objectiu, aprimar cames

Per aconseguir perdre el greix que s’acumula en la zona de les cames, el millor és fer exercici, ja que a més de tonificar-les, eliminarà la cel·lulitis. Però és important que escolliu un exercici que us permeti convertir-lo en una rutina diària, com per exemple sortir a caminar durant 20 o 30 minuts cada dia, ja que només amb constància s’aconsegueixen resultats.

Més endavant, quan les vostres cames s’hagin enfortit, animeu-vos a córrer al vostre ritme, ja que així consumireu més energia i més greix, no només de les cames, sinó de tot el cos.

També a casa podeu fer exercici, per exemple, fent flexions de cames. Per a fer-les, separeu una mica les cames i amb els braços relaxats i els abdominals contrets, flexioneu les cames pujant i baixant amb l’esquena recta. Un altre exercici consisteix en separar lleugerament les cames i, amb l’esquena recta, fer un pas gran cap endavant, mantenint la cama flexionada en angle recte.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive