Cinc coses que pots fer abans d’esmorzar
Cinc coses que pots fer abans d’esmorzar

Redacció

Cinc coses que pots fer abans d’esmorzar

Guia ràpida de rutines abans del primer àpat del dia i començar amb bon temps.

Puc fer cinc coses abans d’esmorzar? Sembla una conya, molts pensareu. Però si jo amb prou feines em puc desempallegar dels llençols i preparar-me un cafè, altres reconeixereu.

Sigui com sigui, i encara que sembli una broma de mal gust, aquí i ara uns plantegem una rutina amb cinc coses que podeu fer abans del primer àpat del dia. Aquestes són les recomanacions de mejorconsalud.as.com:

Beure aigua

Hidratar el cos abans de l'esmorzar és un pas important per començar el matí amb hàbits saludables. Els beneficis de beure aigua van des d'una millora en la ingesta total de calories fins l'estímul per al funcionament renal. A més, ajuda a l'elasticitat de la pell i a evitar el restrenyiment. Hi pots afegir llimona.

Evitar el “5 minuts més

El primer contacte que moltes persones tenen quan obren els ulls és amb l'alarma del telèfon o el rellotge despertador. Aquests objectes ofereixen una opció temptadora, però no recomanable: reactivar en 5 minuts. Un cop l'organisme ha despertat, tornar a generar un nou cicle de son, encara que sigui curt, provoca un efecte de somnolència durant la resta del dia. El fenomen es coneix com inèrcia de la son.

Exercici

L'activitat més recomanada per a realitzar abans de l'esmorzar és l'exercici físic. Sortir a córrer, encarar una rutina anaeròbica o anar al gimnàs en aquest horari ajuda a activar l'organisme.

Meditació o ioga

Una altra activitat per a substituir o acompanyar l'exercici físic és dedicar uns 15 o 20 minuts per relaxar-se i practicar meditació. Aconseguir una desconnexió amb els pensaments i les constants tasques pendents ajuda a evitar l'estrès, a més de millorar el rendiment en la posterior resolució de problemes. Algunes persones trien rutines de ioga. També és vàlida la respiració profunda o les tècniques de mindfulness.

Parar, pensar i planificar

Els ritmes laborals solen ser accelerats i, lamentablement, sovint no està ben vist aturar-se a pensar millor les decisions. Les demandes de respostes ràpides són cada vegada més immediates, cosa que dificulta una millor elaboració de les mateixes respostes. Dedicar uns minuts per reflexionar i planificar la jornada és un hàbit que aporta certeses a l'organització mental. Realitzar una llista d'objectius diaris, setmanals i fins mensuals ajuda a tenir clar on dedicar l'esforç.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive