Estancar-se amb la rutina de musculació: com evitar-ho
Notícies relacionades
Estancar-se amb la rutina de musculació: com evitar-ho

Paula Saez

Estancar-se amb la rutina de musculació: com evitar-ho

Us oferim una sèrie de consells per evitar estancar-nos, avorrir-nos i abandonar les nostres rutines de musculació.

Fer exercici de forma regular és molt important per mantenir-nos actius i assegurar-nos d’aportar al nostre cos el moviment que necessita per estar fort i sa. Hi ha molts tipus d’esports, activitats i rutines d’entrenament diferents que es poden adaptar millor a cada tipus de persona.

Els que volen donar un pas més enllà i entrenar-se durament per aconseguir estar musculats normalment han de seguir una dieta especial i fer una sèrie d’exercicis amb peses, ja sigui a casa o al gimnàs. Degut a l’exigència d’aquest tipus d’entrenaments, molts els acaben abandonant abans de temps. Per evitar-ho, us oferim una sèrie de trucs i consells a continuació.

Com evitar l’estancament en rutines de musculació

 • Consultar a un entrenador expert: un pas essencial per a tothom que no tingui uns coneixements suficients com per dissenyar la seva pròpia rutina d’entrenament. Tant a l’inici, per començar, com per acompanyar-nos durant el procés, és molt recomanable tenir algú que sàpiga del tema al nostre costat.
 • Augmentar la potència o el volum de l’entrenament: quan portem un temps entrenant el nostre cos ja s’acostuma als exercicis, per la qual cosa la idea més adient per innovar és augmentar la intensitat de les rutines per poder així col·locar un repte major en l’horitzó que ens motivi encara més a seguir.
 • Modificar l’estructura de l’entrenament: mantenir la rutina d’exercicis però canviant el seu ordre és també una opció més que vàlida. Si ens avorrim de fer sempre el mateix, podem innovar en l’estructura del entrenament preestablert per sorprendre’ns a nosaltres mateixos.
 • Centrar-nos en guanyar força poc a poc: disposar d’una bona base de força abans d’entrar a l’etapa de musculació és ideal de cara a que el repte no se’ns faci massa complicat. Aquest període d’entrenament ens permet preparar el nostre cos per assolir la força suficient que ens permeti moure més pes que abans, aconseguint així millors resultats.
 • Canviar els nostres objectius: si no assolim els objectius que ens hem marcat pot ser una bona idea la de modificar-los per adaptar-los a les nostres capacitats en cada moment.
 • Revisar la nostra dieta: el que mengem afecta directament al nostre rendiment, l’energia de la que disposem a l’hora d’exercitar-nos i demés. És important que disposem de proteïnes i nutrients suficients com per guanyar musculatura fàcilment, per la qual cosa productes com carn, peix, ous i llet, entre d’altes no poden faltar en la nostra alimentació diària i setmanal.
 • Prendre batuts proteics: hi ha de molts tipus, però si preguntem algú expert en el tema i ens informem bé podrem començar a prendre batuts de proteïna de forma regular per ajudar-nos a guanyar més musculatura fàcilment i sense que afecti negativament a la nostra alimentació.

Per últim, recordar que fer més descansos ens pot ajudar a relaxar una mica la rutina si notem que ens estem cremant i els exercicis que fem estan sent massa forts o intensos per nosaltres. Ja sigui ampliar els temps de descansos entre sèries o bé relaxar el calendari d’entrenaments, pot ser la solució que estem buscant.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive