El ciclisme, molt de moda, queda acotat als municipis i colindants, quan i com es pot fer. Foto: Arxiu
El ciclisme, molt de moda, queda acotat als municipis i colindants, quan i com es pot fer. Foto: Arxiu

Quan i com es pot fer esport amb les noves restriccions

El Govern suspèn l’activitat esportiva a nivell col·lectiu però es pot fer esport individual sortint del terme tan sols fins als municipis colindants

La pràctica esportiva és una de les que reben més de valent amb el nou paquet de mesures i restriccions aprovat pel Govern de la Generalitat per frenar la corba de contagis de Covid-19.  La major part de l’esport portava dues setmanes sense competicions però amb entrenaments i ara ha de parar per complet. No només això, també tanquen els gimnasos i s’acota, molt, el radi d’acció dels que vulguin fer esport a l'aire lliure de manera individual: només poden sortir del propi terme municipal per arribar als municipis colindants.

El decret del Govern no retrotreu la ciutadania al tancament domiciliari que a la primavera feia impossible fer esport fora de casa però acota i molt les possibilitats de l’activitat esportiva. A partir de la propera mitjanit tanquen les instal·lacions i equipaments esportius excepte els centres de tecnificació i els que hagin d'acollir competicions professionals estatals o internacionals. S'ajornen totes les competicions esportives menys aquestes, que no podran tenir públic. També tanquen els parcs i fires d’atraccions.

Les restriccions tenen una vigència inicial de 15 dies. Tornen els temps de fer exercici de forma imaginativa. 

Les restriccions, una a una

 • Suspensió de tota l’activitat esportiva, excepte l’esport professional: tan sols els equips professionals queden exempts de la prohibició general.
   
 • Tancament de tots els equipaments esportius, excepte els de tecnificació i lligues professionals: això inclou el tancament d’instal·lacions esportives, gimnasos i altres equipaments. L’esport amateur, escolar i federat es queda totalment paral·litzat.
   
 • Suspensió de totes les competicions esportives, federades, excepte les lligues nacionals i internacionals: renovació de la suspensió decretada dues setmanes enrere. Ajornament de totes les competicions esportives.
   
 • Esport a l’aire lliure limitat als municipis colindants: esport com l’atletisme, el senderisme, les curses de muntanya o el cada cop més popular ciclisme es podrà fer només dins el propi terme municipal i els dels municipis limítrofs. En el cas de Mataró seria el propi terme i Cabrera, Argentona, Dosrius i Sant Andreu de Llavaneres.
   
 • Suspensió activitats lleure infantil i juvenil:  esport escolar i  extraescolars fora horari lectiu dins o fora escola. Excepte si hi participen només membres del mateix grup bombolla.
   
 • Segueixen tancats els centres d'estètica: es mantenen els tancaments sectorials d'aquests, en el mateix paquet que el dels bars i restaurants que renoven 15 dies més la suspensió d'activitats.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive