Mataró no es planteja per prohibir fumar a les platges
Notícies relacionades
Mataró no es planteja per prohibir fumar a les platges

Mataró no es planteja prohibir fumar a les platges

L’Ajuntament de Mataró, al començar la temporada de platges, no preveu una normativa pròpia en la línia de la de l’Ajuntament de Barcelona

A Mataró no es prohibirà fumar a les platges, aquest estiu. L’Ajuntament confirma que ni tan sols ha iniciat el procés previ al canvi de normativa, mitjançant ordenança municipal, que podria permetre a la capital del Maresme de seguir les passes anunciades per l’Ajuntament de Barcelona.

A Mataró l’inici de la temporada de platges (encara en temporada mitja fins a l’1 de juny, quan es passarà a alta i entraran en vigor nous serveis com la platja per gossos) no comporta cap novetat jurídica sobre el consum de tabac a les platges. Bo i ser a l’aire lliure, el fumar a la platja on a vegades la distància entre grups de persones és curta, pot causar molèsties i problemes de salut també a qui no consumeix el tabac. Pot convertir-se en el que es coneix com a fumador passiu. També hi ha l'element de l'incivisme generalitzat dels fumadors, que abondonen burilles a la sorra. 

Els dos anys de temporada de platja marcats per la Covid-19, en què hi havia distàncies mínimes i informadors que les vetllaven, sí que hi va haver la recomanació de no fumar. L’Ajuntament la manté com a principi de salut pública, la recomanació.


Barcelona ha fet el pas

L’Ajuntament de Barcelona ja ha començat el procés per prohibir fumar a totes les platges aquest estiu després de la prova pilot de l’any passat en quatre dels espais. El consistori està en procés de modificar l’ordenança corresponent perquè estigui en vigor el mes de juliol, i confia tenir el suport suficient per aprovar-la. 

L’Ajuntamentrecorda els efectes nocius per a la salut del tabac, però també per al medi ambient pels residus que deixa. També subratlla que la valoració que es va fer de la prova pilot de l’any passat va ser d’un 8,1 a les platges on encara es podia fumar i d’un 8,2 a les que ja eren sense fum. 

En la prova pilot barcelonina es va constatar una presència molt reduïda de burilles i un grau de satisfacció molt elevat, tant entre les persones usuàries de les platges sense fum com entre les de la resta. La presència de fumadors es va limitar a un 3% d’usuaris.

Segons l'Enquesta de salut de Catalunya (ESCA)del  2019, un 23,9% de la població adulta fuma i ho fa un 29,2% dels homes i un 18,8% de les dones. S'estima que 9.030 morts anuals són atribuïbles al consum de tabac, és a dir, un de cada sis morts i 25 diàries.

 

Comentaris (9)

Lara Fa 1 any
Menos mal. Esto es peor que una dictadura El problema no es el tabaco, el problema es de los incívicos A que no prohíben beber? Ala a c a la vía
Daniel Fa 1 any
¡Estupendo! ¡Viva el tabaco! ....(IRONIC MODE:OFF) Es un desastre de decisión. El tebaco debería estar prohibido en las playas. ¿A alguien le gusta que sus hijos toquen boquillas de cigarrillos que han estado en la boca de alguien? A alguien le gusta estar pisando con el pie descalzo esas porquerías? Señor alcalde, prohíba fumar en la playa ya.
Iván G Fa 1 any
Jo faria una platja per canis i deixaria els gossos tranquils.
Shark Fa 1 any
Well spotted.....a modified potato harvester to clean the beaches.....it only mixes the dog shit and piss with cigarette stubs, grinding the sand into fine powder that blows in the wind.
Valentí Fa 1 any
Fa fàstic enfonsar els peus a la sorra, hi ha puntes de cigarreta a desenes. Els nens les han d'estar retirant constantment. No hi ha campanyes de concienciació perquè la gent deixi d'enterrar-les a la sorra quan acaba de fumar i se les endugui fins la paperera quan marxi de la platja. L'anomenada neteja de la platja consisteix a remenar la sorra amb la pala de l'excavadora, deixant la sorra tan comprimida que fa mal estirar-se i tant matxacada que s'està fent pols de ciment i desintegrant-
Víctor Fa 1 any
Las colillas en playas y fuera de ellas son contaminantes duraderos que acaban en el mar. Cada cajetilla vendida debería incluir petaca cenicero biodegradable para depositarlas en el contenedor que corresponda y palo a quien la arroje al suelo. Es una verguenza
Xavier Rabada Fa 1 any
Molt coherent aquest ajuntament. Prohibim el gosos a les platge, però deixem que el eser humà deixi les platges plenes de merda cada dia. Segur que les dunes ho resoldran. Encara no entenem la paraula sostenibilitat oi???
Mataroní empipat Fa 1 any
la prova pilot de BCN no es pot aplicar a Mataró! aqui, veig cada matí a trenc d'alba les máquines de netejar la sorra, i no la netejen. Els rastrellets que tindríen que esfonsar-se a la sorra per recollir la bruticia estan aixecats i ni tant sols toquen la sorra. Resultat? unicament l'aplanen i fa l'efecte de que la platja ha estat netejada, i la brossa encara hi es. Tots contents i enganyats. I... fa anys que dura aquesta parodia! Quant ens costa als ciutadans aquesta pantomima diari
I què? Fa 1 any
Encara que es prohibís fumar, com la prohibició de tenir-ho gossos, com que ningú ho vigila, se seguiria fumant igual, de la mateixa manera que els gossos segueixen anant a totes les platges. Les ordenances de Mataró no serveixen per a res.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive