Mataró enceta temporada de bany aquest cap de setmana
Notícies relacionades
Mataró enceta temporada de bany aquest cap de setmana

Mataró enceta temporada de bany aquest cap de setmana

Amb bars de platja instal·lats des de l’abril i socorristes els caps de setmana fins l’1 de juny, quan ja passaran a ser-hi cada dia

No és pas poca la gent que amb les temperatures dels darrers dies ha pensat en anar-se a remullar per primera vegada. O directament ho han fet. Més enllà de conjectures concretes, a Mataró aquest cap de setmana comença una temporada de bany marcada per l’anticipació: ja hi ha alguns bars de platja operant des de l’abril i també s’anticipa el servei de socorrisme. De moment opera els caps de setmana però ja a partir de l’1 de juny hi seran cada dia.

Precisament serà l’1 de juny quan es passarà a ‘temporada alta’ i la major part dels serveis entraran en funcionament. Entre ells, per segon cop, la platja per a gossos. També el punt de lloguer d’embarcacions lleugeres a la platja del Varador.

El socorrisme
 

El servei de vigilància, salvament i socorrisme començarà aquest proper dissabte a funcionar a les platges de Varador, Callao, Ponent i Sant Simó. La principal novetat és que el servei, a càrrec de l’empresa adjudicatària Pro-activa, funcionarà diàriament a partir de l’1 de juny i fins a l’11 de setembre, en horari de 10 a 19 h, amb 15 persones treballant. Durant el mes de maig, el servei s’oferirà en les condicions de temporada mitja, és a dir, els caps de setmana i amb 9 persones treballant.

S’instal·larà una nova torre de vigilància a la platja del Varador, llocs de socors a les platges de Ponent, Varador i Callao, un mòdul d’intervenció immediata a la platja de Sant Simó, 7 línies de vida per a banyistes (1 a Ponent, 2 a Callao i 4 a Varador) i s’habilitarà un carril de sortida d’embarcacions de 30 m d’amplada a la platja del Varador per garantir la seguretat de banyistes i usuaris d’embarcacions lleugeres com caiacs o pàdel surf, entre d’altres.

El servei de bany adaptat per a persones amb problemes de mobilitat seguirà a càrrec de Creu Roja, i s’oferirà entre l’1 de juliol i l’11 de setembre, en horari d’11 a 18 h, a la platja del Varador. Es recomana que aquest servei sigui preferiblement a demanda i amb cita prèvia per evitar desplaçaments innecessaris deguts a la mala mar, a la presència de meduses o a condicions meteorològiques adverses.

Lloguer d’embarcacions

Altres serveis que es podran trobar a la platja del Varador són el nou punt de lloguer d’embarcacions lleugeres (caiac, vela, paddle surf, sup ioga i surf) operat per l’empresa Sup & Sail i el parc de cal·listènia (Workout Park) instal·lat l’estiu passat. A totes les platges hi haurà servei de megafonia i wifi gratuït. A més de les tradicionals banderes informatives,  les platges compten amb un servei de megafonia inalàmbrica en català, castellà, anglès i francès  per fer comunicacions relatives  a l’obertura i tancament del servei de vigilància i socorrisme, el color de la bandera i la qualitat de l’aigua.

L'Ajuntament recorda que "a la platja de Pequín mai ha estat permès el bany, no disposa de cap servei i romandrà tancada durant tota la temporada per manca de condicions sanitàries per banyar-se, i per ser un punt de sortida d’embarcacions des d’on opera la Federació Catalana de Vela".

Guinguetes
Guinguetes

7 bars de platja

Aquest estiu hi haurà 7 guinguetes que estan distribuïdes per les diferents platges i 1 foodtruck a la platja del Callao (una segona foodtruck està en fase de licitació perquè en primera instància el concurs va quedar desert). A diferència d’anys anteriors, una resolució de Costes ha permès que els operadors que ja estiguessin en condicions de fer-ho, poguessin iniciar l’activitat a partir de l’1 d’abril. Per Setmana Santa ja n’hi havia 3 en funcionament.

Per tal de millorar les condicions sanitàries, Aigües de Mataró ha ampliat la xarxa de clavegueram a les platges de Sant Simó i el Callao. Amb la connexió de les aigües residuals generades per les guinguetes a la xarxa de clavegueram urbana, s’eviten els lavabos químics i altres instal·lacions amb prestacions inferiors.

Una altra novetat d’aquesta temporada és que, per primer cop, es farà el sistema de recollida de residus comercials porta a porta també al front marítim, tant als restaurants fixes com a les guinguetes.

 

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive