Per què fan mal els genolls quan corres
Notícies relacionades
Per què fan mal els genolls quan corres

Per què fan mal els genolls quan corres

Si et fan mal els genolls quan surts a córrer has d’investigar l’origen i assegurar-te de que no es tracti d’un problema més greu.

Un dels propòsits més comuns quan comença un nou any és el de començar a fer exercici, ja sigui al gimnàs o a casa. Sortir a córrer pot ser una de les activitats més senzilles i recomanades, però sempre s’ha de fer amb compte i de forma progressiva, adaptada a les nostres pròpies capacitats i forma física en el moment de començar a realitzar l’activitat.

És precisament per l’aparent facilitat de l’acció el motiu pel qual molts es confien i s’acaben trobant amb problemes com mal de genolls, flat o altres dolences. Per aquest motiu, a continuació ens centrarem en esmentar els motius pels quals ens poden fer mal els genolls al córrer.

Motius pels quans ens fan mal els genolls quan correm

  • Debilitat dels músculs de la cuixa: si no estem acostumats a fer exercici i comencem a fer-lo és probable que ens comenci a fer mal la zona dels quàdriceps, ja que la musculatura no està suficientment desenvolupada i per aquest motiu es ressenten. El motiu principal és que la funció dels quàdriceps és la de mantenir la ròtula al seu lloc, per la qual cosa un desequilibri muscular pot causar fricció i irritació interna. Sabrem que es tracta d’aquest problema si el dolor empitjora després de córrer i quan pugem i baixem escales. En principi no hauria de ser massa preocupant, però s’han de realitzar els estiraments i exercicis adequats per evitar que el dolor empitjori i de fet: que amb el temps deixi de molestar-nos per haver assolit una millora de musculatura.
  • Trencament de menisc: si som corredors habituals, estem en bona forma i tot sembla indicar que no hauríem de tenir cap problema però encara així ens fan mal els genolls al córrer és probable que haguem patit una lesió muscular. És fàcil de reconèixer, ja que suposa un inflor i sensació de rigidesa considerable a la zona afectada. Si sentim el genoll bloquejat i no el podem doblegar amb facilitat és probable que es tracti d’un trencament de menisc. En aquest cas (o si tenim dubtes) hem d’acudir al metge d’urgències per que valori la nostra situació.
  • Altres causes: més enllà de les causes musculars mencionades i d’altres com el Genoll de saltador (tendinitis rotuliana) o el síndrome de la banda iliotibial (ambdós amb símptomes semblants als esmentats anteriorment) poden haver altres factors externs que influeixin en el mal dels genolls al córrer.  Exemples d’això són la superfície sobre la que correm, el fet de no portar unes sabates adequades o fins i tot tenir una tècnica poc adequada de carrera.

Tot es pot solucionar, però hem de saber detectar l’origen del problema per poder treballar en millorar-lo.

En general, els consells que us podem donar es centren en tenir un bon equip esportiu per córrer, escalfar adequadament abans i després de l’activitat, no excedir-nos en el temps ni intensitat i consultar a un fisioterapeuta o metge especialitzat si sentim que podem estar patint qualsevol problema muscular derivat de l’activitat de córrer.  

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive