oci aire lliure
oci aire lliure

L'entrenament a l'aire lliure, imparable al 2022: els seus beneficis

Entrenar a l’aire lliure és una opció més que recomanable quan arriba el bon temps, ja que ens pot aportar un bon número de beneficis.

Són molts els tipus d’exercicis que podem fer cada dia per portar un estil de vida saludable i obtenir tots els beneficis que ens aporta realitzar una activitat esportiva. Al gimnàs, a casa o a l’aire lliure, tenim un bon número d’opcions adients per a tot tipus de persones.

Un exemple és fer plogging, una pràctica estesa que es basa en anar a caminar o córrer per camins i muntanyes alhora que recollim residus plàstics per millorar l’estat de la natura. Però no és l’única i no tot és córrer. A continuació us expliquem els principals beneficis de l’entrenament a l’aire lliure, molt recomanable sempre però especialment durant aquest any 2022, quan finalment sembla que la situació de pandèmia global millorarà poc a poc. 

Beneficis d’entrenar a l’aire lliure

  • És gratuït: al contrari dels gimnasos, amb les seves quotes de subscripció, el carrer, els parcs, la platja i altres territoris de l’aire lliure són totalment gratuïts. És una obvietat, però sempre va bé recordar un punt tan important com aquest, que fa augmentar en gran mesura la accessibilitat del tipus d’activitat esportiva al obrir-la a totes les butxaques, més enllà del que ens costi l’equipament esportiu que escollim.
  • Obtenim vitamina D: el dèficit d’aquest tipus de vitamina és un dels problemes principals de la gran majoria de la població, ja que s’obté principalment dels rajos de sol i som molts els qui passem gairebé totes les hores de llum del dia tancats a una oficina. Per aquest motiu, sortir a fer exercici a l’exterior i obtenir vitamina D per al nostre organisme és un altre dels punts distintius que no aconseguiríem al fer-lo al gimnàs o a casa (tret que tinguem jardí).
  • Distància de seguretat: en el temps que ens ha tocat viure hem d’anar amb compte i cuidar-nos de forma individual. La distància de seguretat amb altres persones és un dels punts que més s’ha remarcat durant tota la pandèmia, per la qual cosa el fer exercici a l’exterior és més que recomanable per assegurar-nos de poder tenir l’espai suficient com per realitzar l’activitat sense cap perill (o al menys reduint-lo considerablement). 
  • Canviar d’ambient: un dels principals problemes amb el que es troben els qui comencen a fer esport és la pèrdua de la motivació quan passa el temps, fet que acaba per desembocar en l’abandonament de l’activitat esportiva en qüestió. Per aquest motiu, el poder canviar d’escenari i ambient de forma recurrent ajuda a tenir una sensació d’innovació constant i a que no ens avorrim tan fàcilment.

En general, com podeu comprovar, es recomana entrenar a l’aire lliure per poder aconseguir tots aquests i altres beneficis.

No sempre és fàcil trobar un lloc ideal per córrer o fer qualsevol altre tipus d’activitat, però quan ho aconseguim podrem gaudir de la natura i quan arribi el bon temps no voldrem entrenar en cap altre lloc.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive