Entrenaments però també descansos.
Entrenaments però també descansos.

Entrenament d’advent i hiit per preparar-te pel Nadal

Us recomanem una sèrie d’entrenaments de hiit per a preparar-nos de cara al Nadal i fer un advent diferent al clàssic calendari de xocolatines.

El Nadal és una de les èpoques de l’any en les que més excessos alimentaris tenim, per la qual cosa  és important exercitar el nostre cos abans i després d’aquestes dates assenyalades. A continuació us expliquem una sèrie d’exercicis de hiit per a fer a casa durant aquesta temporada d’advent. Tot i això, es poden fer a qualsevol moment i època de l’any, així que si us funcionen bé podeu continuar fent-los quan vulgueu. A més, una qualitat a destacar dels exercicis hiit és el fet de que els podem realitzar en períodes curts de temps, per la qual cosa podem aconseguir posar-nos en forma amb sessions de pocs minuts al dia.

Exercicis hiit per fer en l’època d’advent

Tal i com hem esmentat en la introducció, el hiit es pot realitzar en pocs minuts i podem aconseguir un entrenament molt complet i que ens deixi una sensació d'haver treballat al màxim. És un tipus d'entrenament que, realitzat de forma correcta (i acompanyat d'una nutrició adequada), afavoreix la pèrdua de greix a el mateix temps que preserva la nostra massa muscular. Això sí, hem de ser conscients de que és un entrenament molt exigent i necessitarem estar en bona forma per fer-ho.

L’entrenament hiit de tipus Tabata és un circuit d'intervals en què realitzarem vuit rondes de 20 segons de treball d'alta intensitat i 10 segons de descans. La clau es troba en escollir exercicis que siguin capaços de pujar les nostres pulsacions en molt poc temps: els exercicis compostos i els exercicis amb salt són ideals per a aquests casos. Intenta fer el major nombre de repeticions de cada exercici durant aquests 20 segons de treball:

  • Jumping Jacks: un bon exercici per entrar en calor i incrementar pulsacions. És un moviment que segur que hem fet alguna vegada en educació física a l'escola: partim de posició de peu, amb els peus junts i els braços al llarg de el cos. Donem un salt per aterrar obrint les cames i pujant els braços per sobre del cap i, amb un altre salt, tornem a la posició inicial.
  • Esquat amb salt: un clàssic que mai falla en els entrenaments Tabata, ja que aconsegueix que les nostres pulsacions pugin de forma molt ràpida. Hem de fer una flexió de cames i, quan estiguem a baix (formant un angle d’aproximadament 90 graus amb els genolls) saltem cap al sostre el més alt que puguem. Aterrem sobre la punta dels peus i flexionem els genolls per evitar fer-nos mal. Tornem a repetir fent un moviment fluid.
  • Reverse Burpee: en aquest exercici combinem 1 reverse crunch amb un salt vertical al posar-nos dempeus. Partim asseguts sobre el matalàs, amb les cames flexionades: rodem cap enrere amb l'esquena arrodonida i acostant els genolls a el pit. Prenem impuls des d'allà i rodem de tornada, però aquesta vegada ens aixequem de terra i saltem cap al sostre. Al aterrar, ens tornem a asseure i repetim de nou.
  • Burpees: partim de posició de peu, ens ajupim recolzant les nostres mans a terra i, d'un salt, estirem les nostres cames cap enrere, quedant-nos en posició de taula. Des d'aquí, realitzem una flexió de pit, amb un altre salt recollim les nostres cames portant els genolls prop del pit, ens posem drets i saltem cap amunt.

Font: Vitónica

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive