Dinar a la platja, quan ve més de gust. Foto: R. Gallofré
Notícies relacionades
Dinar a la platja, quan ve més de gust. Foto: R. Gallofré

Quan ve més de gust anar a menjar fora

L’estiu al Maresme és sinònim d’esclat culinari: protagonisme pel peix, pels sopars freds, pels còctels i pel litoral

Ha esclatat l’estiu, el mercuri del termòmetre va tirant amunt, la nit ja comença a avançar-se i el Maresme entra de ple en la seva temporada alta, de més moviment. Diuen que per l’estiu tota cuca viu i en donen fe sectors com el gastronòmic. Arriba l’època en què més gent vol anar a fora a menjar, a prendre alguna cosa. En terrasses, guinguetes, espais especials. Buscant la complicitat del vespre i confiant en l’extensa, variada i polivalent oferta gastronòmica de la que pot fer gala Mataró i tota la comarca. La restauració ha anat recuperant múscul i es disposa a aixecar la temporada amb els atributs de sempre, però revaloritzats.

És curiós com el Maresme allibera la temporada alta d’estiu de cites clàssiques gastronòmiques. S’acaba el temps de maduixes i cireres i encara falta per la verema i derivats. L’estiu és per valorar el que es fa, per mirar de cara al mar i per gaudir del temps, del litoral, de l’aire lliure, del temps més pausat. El Maresme mira a mar i al producte propi que ens proveeix el Mediterrani i ens pesquen els pescadors, confia en els noms de sempre i en les noves tendències, s’equilibra entre tradició i modernitat i desplega un ampli catàleg que converteix aquest territori en un gran aparador gastronòmic en paral·lel a la línia de la costa.

L’estiu té com a protagonistes una gastronomia més frugal, poc contundent. D’aire lliure i compartir, que prioritza el maridatge i l’experiència de compartir per sobre d’altres elements. De valorar molt el producte, d’apostar per la qualitat, de canviar sense apriorismes i d’aprofitar la gran diversitat de tradicions, orígens i cultures gastronòmiques representades. 

Els grans protagonistes de l'estiu

Peix i marisc de qualitat

Protagonisme pels peixos, marisc i derivats

Peix i marisc de qualitat

La cuina del mar és una de les millors cartes de presentació per fruir del potencial gastronòmic del Maresme. En tot el seu ventall, des del peix fregit als plats més refinats, l’aposta pel producte de llotja local i els plats més estivals de marisc conformen un dels actius indubtables d’aquest temps.

Terrasses i espais amb encant, al vespre

 Estan en boga els exteriors, buscant la placidesa del vespre, si som a prop de mar amb la brisa i si estem més endins els espais amb encant. La pandèmia ha fet apostar el sector per terrasses més generoses, amb més encant. La mediterraneïtat s’accentua: volem fer carrer, quedar, menjar, beure i gaudir.

Begudes per passar la calorada

En consonància amb la sensació de sufocar-se, si una cosa caracteritza els àpats d’estiu és el domini i protagonisme dels líquids. Des dels propis plats, en els que sopes i cremes fredes tenen molta entitat als còctels, begudes o sucs (freds quan no són fins i tot granissats) que poden tenir o no alcohol i que són un sustent imprescindible per la conversa. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive