Gastrobar, què és i quines característiques porta
Gastrobar, què és i quines característiques porta

Gastrobar, què és i quines característiques el defineixen

Us expliquem què és un Gastrobar i quines són les seves característiques principals que el fan destacar per sobre d’altres restaurants.

L’hostaleria s’ha vist perjudicada per la pandèmia de la COVID-19 que encara no hem superat del tot. Aquesta crisi ha causat que molts comerciants busquin formes innovadores i originals de presentar els seus productes, com és el cas del Gastrobar que ens ocupa en aquest article. No és una tendència nova, però sí que s’ha popularitzat més en els darrers anys per obrir el ventall de possibilitats que ofereix la gastronomia del nostre país. A continuació us expliquem què és un gastrobar i destaquem les seves característiques principals per a que podeu comprendre el terme a la perfecció, a més d’animar-vos a provar-lo si teniu l’opció de fer-ho.

Què són els gastrobars i característiques principals

Va ser al voltant de l’any 2008 quan es va començar a emprar aquest terme. Bàsicament, fa referència als locals de restauració centrats en oferir “plats d’autor” creats per xefs de renom a qualsevol tipus de client que ho pugui costejar. Els productes que s’ofereixen són d’alta qualitat, elaborats al moment amb matèries primes de temporada i en forma de tapes, racions i pinxos.

El factor més important en aquest tipus de bars és que tot i que els plats semblin a l’abast de poques butxaques, s’adapten en major o menor mesura a uns preus bastant assequibles per a que gairebé tothom, independentment de la seva economia, pugui tastar-los. Aquí us deixem totes aquestes característiques i algunes més, resumides:

 • Plats d’autor: elaborats per un xef qualificat, que té idees pròpies i que no podem trobar en cap altre establiment.
 • Menjar d’alta qualitat: amb productes frescs i de temporada, sabor intens i distintiu i un acabat que desprèn qualitat i excel·lència per tots els costats.
 • Locals petits: per poder atendre de forma més personalitzada a cada client i que no hagin d’esperar massa més enllà del temps que el plat tarda en ser preparat.
 • Carta breu: pocs plats disponibles però molt originals i atractius.
 • Plats atractius visualment: els plats d’autor solen ser petits però de gran sabor i amb una presentació acolorida i atractiva per a que quedin molt bé en les fotos que els clients fan i de ben segur acabaran compartint a través de les xarxes socials, creant així una sèrie de recomanacions molt útils per a la promoció del restaurant en qüestió.
 • Preu assequible: tot i tractar-se de plats elaborats i d’autor, una de les característiques dels gastrobars és la de que els preus dels seus pinxos, racions i tapes solen ser bastant assequibles. No són barats, però tampoc són caríssims com es podria esperar per aquest tipus de menjar.

Tot i això, no tots els que s’autodenominen gastrobars compleixen les característiques anteriorment mencionades. Alguns no tenen xefs a la cuina, mentre que d’altres no ofereixen plats de massa qualitat i també hi ha aquells en els que el preu es dispara.

Per aquest motiu, us recomanem buscar bé opinions de clients que hagin visitat abans que nosaltres l’establiment en qüestió. A més, avui dia molts restaurants bars pengen la seva carta online, per la qual cosa la podem descobrir i saber si ens interessa abans de presentar-nos a la porta del local.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive