Restaurants i bars.
Restaurants i bars.

El Gremi d'Hostaleria del Maresme, decebut amb el Procicat

Esperaven millores a partir del 15 de març que no s'han donat i recorden que amb els horaris actuals la facturació s'acosta només al 40%.

El Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme lamenta la manca de sensibilitat del Procicat i critica les decisions preses en relació al sector de la restauració. En un comunicat, després dels darrers canvis, es mosten decebuts pel fet que aquest 15 de març segueixin sense poder ampliar la facturació del sector dels restaurants, ja que l'ampliació d'horari de les 7.30h a les 17h ininterrompudament és quelcom que amplia la capacitat dels bars i bars-restaurants en un 40%, però no en la resta.

"En els restaurants no han millorat la seva capacitat de facturació, ja que tenen igualment prohibit obrir en horari de nit", i per aquetsa raó el gremi demanava "obrir al menys en un torn de nit els caps de setmana, de 20 a 22h allargant 30 minuts el toc de queda". Actualment, xifren en un 30% la caiguda de la facturació  però la facturació ho ha fet entre el 50 i el 70%.

El Gremi reclama "mesures lògiques, pautades i progressives i per això torna a reclamar com a mínim l’obertura en horari nocturn de les 20 a les 22h els caps de setmana, amb el toc de queda a les 22,30h per facilitar la facturació als restaurants". Recorden que hi ha prou de "paternalisme institucional" i consideren que amb les mesures de control "la ciutadania sap perfectament com s'ha de comportar a taula".

"La pandèmia està destrossant l'hostaleria"

"La pandèmia està destrossant l’Hostaleria, que no deixa de ser un sector de l’alimentació", lamenten. A més, recorden que en canvi provoca "un increment de la facturació en les grans empreses distribuïdores d’alimentació com supermercats i hipermercats", pel que consideren que la pandèmia cal pagar-la entre tots.  El Gremi exigeix "mesures contundents que millorin les prestacions dels negoci hostalers, a banda d’ajudes directes als empresaris de forma immediata". Les empreses, afegeixen, no poden esperar 2 mesos més a cobrar ajudes directes de l’Estat perquè ja estan al límit de la seva supervivència.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive