Restaurants i bars.
Restaurants i bars.

Paula Saez

Restaurants i noves tendències per aixecar el vol al 2021

Els restaurants s’adapten al nostre nou estil de vida i a les mesures sanitàries, a més d’abraçar les noves modes i tendències, per viure un any 2021 ple de possibilitats.

patrocini Pous B

La pandèmia de la COVID-19 ens ha canviat a tots com a societat. El calendari ja marca més d’un any des del moment en que el virus va començar a ser una veritable amenaça al nostre país, per la qual cosa es van haver de preparar noves mesures sanitàries i restriccions per tractar de frenar el seu avenç. Un dels àmbits que més ha patit és el de l’hostaleria, ja que molts bars i restaurants han hagut de tancar les seves portes o reduir en gran mesura els seus horaris d’obertura. Precisament per aquest motiu, ja s’estan buscant formes innovadores i tendències per aixecar el vol i recuperar tots els ingressos i oportunitats perdudes en 2020.

Les tendències dels restaurants al 2021

 1. Opció de menjar a domicili: si estem tots confinats a casa però no ens ve de gust cuinar, l’alternativa més adient sol ser la de demanar menjar a domicili. Per aquest motiu, tots els restaurants que vulguin incrementar les seves vendes i ampliar les possibilitats del seu servei haurien d’oferir un model alternatiu i/o complementari basat en portar el menjar a casa dels clients.
 2. Promocions atractives i limitades: qui es pot resistir a un bon descompte? Les ofertes, sempre que siguin suficientment atractives, permetran atraure a més consumidors i tot i que al principi sembli que els restaurants perdran diners, serà a la inversa. Això si, han de ser limitades i aprofitar les dates especials del calendari per crear més impacte.
 3. Digitalització del negoci, dins i fora del restaurant: vivim a l’era digital i per aquest motiu és cada cop més necessari que els restaurants comptin amb cartes digitals, xarxes socials cuidades que cridin l’atenció dels més joves i altres millores que empenyin tot el projecte cap a una necessària modernització. 
 4. Productes ecològics i varietats veganes: el número de vegetarians i vegans ha crescut de forma exponencial en els darrers anys i cada cop són més els clients que demanen opcions sense carn ni peix als restaurants. Assegurar-nos de poder oferir més d’un plat (i que siguin complexos i deliciosos) és essencial per tenir una oferta variada i apta per a tothom. Per suposat, també s’han de tenir en compte les al·lèrgies alimentàries i s’han de poder oferir productes ecològics i de qualitat.  
 5. Nous ingredients i propostes originals: modificar la carta habitual i oferir plats innovadors és una idea perfecta per atraure nous clients i donar la benvinguda als de sempre. Segons apunten les tendències d’aquest 2021, ingredients com els llegums per elaborar hummus, falafel i derivats, triomfaran en gran mesura. Ja veurem si això finalment es compleix, però per ara ja podem començar a descobrir el camí cap al que apunta la gastronomia d’aquest any que ja ha arrencat del tot.

Estem a punt de donar la benvinguda al mes de març i poc a poc sembla que podem veure la llum al final del túnel. Les vacunes arriben i les xifres negatives relacionades amb la pandèmia baixen. Esperem que aquest corrent també aixequi de nou a l’hostaleria i  d’aquesta forma podem tornar a sortir a menjar i sopar fora de casa de forma lliure i segura.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive