Qui té la pilota d'or de la gastronomia mundial?
Qui té la pilota d'or de la gastronomia mundial?

Paula Saez

Qui té la pilota d'or de la gastronomia mundial?

Els experts puntuen diversos restaurants d'arreu del món. I un país veí destaca sobre dels altres.

La gastronomia del món és molt variada i per aquest motiu és difícil escollir un sol país que destaqui per sobre dels altres en aquest àmbit. La cuina italiana, japonesa o mexicana són només algunes de les que podem tastar a qualsevol restaurant especialitzat i que resulten exòtiques si les comparem amb el menjar del nostre país. Tot i això, són diversos els estudis i organitzacions que any rere any es reuneixen per determinar quins són els restaurants més destacats del món, elevant així els propis països a la categoria de “millor gastronomia mundial”.  Explorem aquesta qüestió a continuació, per esbrinar què opinen els experts.

Qui té la millor gastronomia del món segons els experts?

Encara és aviat per determinar quin serà el restaurant que destacarà més aquest any 2021, però podem fixar-nos en les dades i resultats d’anys anteriors per determinar que segons “La Liste 2020” i per tercer any consecutiu, va ser el restaurant Guy Savoy (París, França) el més destacat. Amb una puntuació de 99.50, gairebé perfecta, també trobem en la part superior del rànquing altres restaurants com Le Bernardin (Nova York, Estats Units), Ryugin, (Chiyoda-ku, Japó), Sugalabo (Minato-ku, Japó) i l’Arpèpge (París, França) amb un 99.0. En sisena posició es troba el restaurant Martín Beresategui de Lasarte-Oria, Espanya, per la qual cosa també tenim alguna posició rellevant a la llista. Barcelona, amb el restaurant Lasarte, apareix també i s’emporta un 95.50 de nota, la qual cosa no està gens malament.

Si analitzem aquesta llista podem destacar que França va ser el país amb la gastronomia més destacada de l’any 2020, ja que al llarg de la resta del rànquing apareix en diverses posicions més enllà de la primera. Tot i això, repetim un cop més que és difícil jutjar un país sencer pels seus restaurants més destacats, ja que gran part d’ells no són aptes per qualsevol tipus de butxaca. A més, cada paladar és únic i molts ciutadans tindran altres preferències gastronòmiques que diferiran de les opinions dels experts que conformen La Liste cada any des del passat 2015, quan va ser publicada la primera edició. 

D’altra banda, si ens fixem en altres estudis podem esmentar que segons els World Travel Awards (WTA) va ser Perú el país amb la gastronomia més destacada de 2020. Entre els plats de la cuina del país destaca el Ceviche, un plat elaborat amb la carn marinada de diversos tipus de peixos (o mariscs) i porta amaniments cítrics com el suc de llimona o taronja amarga acabat d'esprémer, a més de poder ser acompanyat de rodanxes de ceba, xilis, sal i pebre. Altres plats com l’anomenat Rocoto, Pachamanca, Tamales, la Causa a la Lima o la Papa a la huancaina van ser els que van convèncer als experts d’elevar aquest país i les seves delícies culinàries al millor del passat any 2020.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive