En Pellofa és un 'capo' mafiós que ja governa Mataró
Notícies relacionades
En Pellofa és un 'capo' mafiós que ja governa Mataró

En Pellofa és un 'capo' mafiós que ja governa Mataró

Un dels pregons més concorreguts dels darrers anys aconsegueix esquivar la pluja, que fa ajornar la Portabardellada a divendres 16

Més que un Rei, en Pellofa aquest any és tot un ‘capo’. Un mafiós italianitzat, panxacontenta i opulent que des d’ahir divendres 9 governa simbòlicament Mataró amb tota la seva camarilla, la màfia mataronina o com va dir-ne ell mateix ‘la tita nostra’. Pellofa XLVI va aparèixer a l’Ajuntament i va fer el seu pregó davant d’una Riera força plena i expectant. Minuts després de l’acte començava a ploure i els Portafardells anunciaven a les xarxes que suspenien la Portabardellada. Al final es farà el divendres que ve, dia 16

Hi havia expectació per veure el nou Pellofa, la primera criatura sorgida de la nova Comissió de Carnestoltes. Veníem d’un any amb dos Reis dels Poca-soltes, el 2023, i de fet l’antecedent va ser el nus conductor de bona part del discurs. Primer es va remetre a l’aparició i la veu fantasmagòriques que van aparèixer a l’Enterrament de la Sardina, després es van arribar a manifestar telepàticament els dos Pellofa antecedents (l’oficialista de l’Ajuntament i l’alternatiu del nou CCC) i finalment va ser el Pellofa 2024 qui va ocupar-se de dir des del mateix balcó consistorial que la tradició segueix, que la vida continua i que aquest any sí que no hi ha dubtes.

  • En Pellofa, com és preceptiu, encapçalarà aquest dissabte la Rua de Carnestoltes
En Pellofa, fent el pregó. Foto: R. Gallofré
En Pellofa, fent el pregó. Foto: R. Gallofré


El Pellofa mafiós, fumant puro i amb veu de cassalla al més pur estil de Il Padrino, va assegurar que arribava per acabar amb anys d’humiliació envers la festa i per refermar que “el Carnestoltes és de tots”. Va ser dur amb la peripècia política de fa un any recordant que “censurar és propi de dictadors”. Va criticar les polítics locals, va donar suport a lluites mataronines com la preservació de Ca la Madrona o el manteniment de Can Fugarolas i va ser netament pacifista en exigir que s’acabi la guerra d’Israel a Gaza.

Els Botargues, en acció. Foto: R. Gallofré
Els Botargues, en acció. Foto: R. Gallofré


A baix l’escoltaven els Botargues i les momerotes, que amb espurnes pròpies havien encès l’acte de l’Aparició. En acabat, i proclamada la disbauxa, tothom va fer cap a casa i ben aviat es va posar a ploure. En l’any de la sequera, ja és ben bé que per Carnaval -com al cartell de Regina Puig- tot es capgira. Van ploure quasi deu litres per metre quadrat al llarg del primer tram de nit i matinada.

Les dues momerotes, fidels al Carnestoltes. Foto: R. Gallofré
Les dues momerotes, fidels al Carnestoltes. Foto: R. Gallofré


 


Els Portafardells ajornen


La pluja, que realment feia la guitza, va fer enrere els Portafardells que aquest any compleixen 25 anys. La Portabardellada es va suspendre via xarxes socials i minuts després es va convocar per divendres que ve, dia 16, al mateix lloc i hora convinguts. Serà, doncs, la primera Portabardellada pels bars del Centre en plena Quaresma. Desenes de persones ataviades amb disfresses van fer com van poder perquè la nit no s’aigualís més. Els Portafardells, això sí, apareixeran diumenge al seu clàssic Derressaca. 

 

Comentaris (5)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive