Presentació de la Càtedra d'Envelliment i Qualitat de Vida. Foto: R. Gallofré
Notícies relacionades
Presentació de la Càtedra d'Envelliment i Qualitat de Vida. Foto: R. Gallofré

Robots per assistir a persones de la tercera edat

Aquest dijous s’ha celebrat la presentació de la nova càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida del TecnoCampus on la tecnologia és un factor destacat

La sala d'actes de la Fundació Iluro ha acollit aquest dijous a la tarda la presentació de la nova càtedra d'Envelliment i Qualitat de Vida del TecnoCampus. Una cita emmarcada en la Mobile Week, que promou Mobile World Capital i que té lloc a Mataró i a 15 ciutats més del país, amb l'objectiu d'apropar els canvis tecnològics a la ciutadania. L'envelliment saludable i la qualitat de vida de les persones de la tercera edat són els eixos de totes les activitats d'enguany a la capital del Maresme

L’acte ha reunit a la Fundació Iluro diferents experts a la taula que han posat de manifest que el futur de l’envelliment de les persones estarà molt vinculat a les noves tecnologies que ja s’estan desenvolupant. 

El cap de redacció de Capgròs, Vern Bueno, ha conduït aquesta xerrada en el marc de la Mobile Week.

La professora de la UPC Carme Torres ha pronunciat la conferència “Envelliment saludable: robòtica assistencial, ètica i formació” on ha mostrat com des de Catalunya s’està treballant en el desenvolupament de robots assistencials per a persones de la tercera edat o aquelles que ho necessitin. Es tracta de robots que donen de menjar als pacients, pleguen la roba neta, ajuden a la persona a vestir-se, etc. Segons Torres, aquests elements robotitzats seran un suport per a infermers, metges i cuidadors que podran centrar-se més en l’aspecte mèdic, social i afectiu de les persones i deixar les accions més automatitzades a les màquines. “La tecnologia ha d’estar al servei de les persones i ser un suport, mai una substitució del professional humà”, ha destacat.

El fet que cada any hi hagi més persones d’edat avançada al nostre territori és un factor molt rellevant pel doctor Ramon Cunillera, gerent del Consorci Sanitari del Maresme, que opina que la tecnologia ha de ser un element clau per garantir el benestar de la població i una eina per aquelles persones que es dediquen a l’àmbit de la medicina i l’assistència.

Acte de presentació de la càtedra

“Tots envellim i volem fer-ho amb qualitat. Aquesta càtedra pot aportar un valor important a la ciutat, especialment a través dels seus objectius: la recerca, la formació i la transferència a la població. Ja s’estan portant a termes projectes en els quals s’estan detectant les necessitats i malalties de la població a Mataró i les possibles solucions per millorar l’assistència a aquestes persones. Es tracta de convertir Mataró en una ciutat cuidadora de referència”, ha defensat la directora de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del Tecnocampus, Esther Cabrera.

Per la seva part, l’alcalde David Bote ha reflexionat sobre la importància d’invertir més en aquest tipus de recerques “que són les que creen la tecnologia i les eines del futur”.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive