La Mobile Week és un esdeveniment que té lloc en paral·lel al recentment cancel·lat Mobile World Congress de Barcelona, amb l’objectiu d’apropar les tecnologies més punteres a la ciutadania. Mataró és una de les ciutats coorganitzadores de l’esdeveniment, i durant aquests mes de febrer promou diverses activitats que giren al voltant de l’envelliment saludable i la tecnologia que es mantindran malgrat la cancel·lació de l'esdeveniment barceloní.

Capgròs se suma a la Mobile Week com a col·laborador de l’acte principal que tindrà lloc a Mataró: la presentació de la Càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida del TecnoCampus Mataró-Maresme. El cap de redacció del setmanari, Vern Bueno, conduirà l’acte que se celebrarà el proper dijous dia 20 de febrer a les 5 de la tarda a la sala d’actes de la Fundació Iluro i comptarà l’alcalde, David Bote, i amb la professora de la UPC Carme Torras, que pronunciarà la conferència “Envelliment saludable: robòtica assistencial, ètica i formació”. Per assistir-hi, cal inscripció prèvia al web de TecnoCampus.

Tot un seguit d'actes previstos

L’objectiu de les iniciatives és contribuir en la millora de la qualitat de vida de les persones grans. Es tracta d’un compromís que ha adquirit Mataró com a membre de la xarxa de ciutats amigues de les persones grans. Pel que fa a la resta d’actes, el 24 de febrer, a la Sala d’Actes del Consorci Sanitari del Maresme es presentaran quatre propostes tecnològiques relacionades amb apps i amb aplicacions d’intel·ligència artificial en salut i hospitals. L’endemà, el 25 de febrer, l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus organitza dos tallers sobre tecnologia i salut adreçats a gent gran. El dia 27, l’associació GENTIC organitza, al TecnoCampus, la taula rodona “Fer-se gran al S. XXI, el nou entorn 4.0”.