Polígon industrial del Pla d'en Boet. Foto: R. Gallofré
Polígon industrial del Pla d'en Boet. Foto: R. Gallofré

El TecnoCampus impulsa les "fàbriques intel·ligents" al territori

Projecte que reuneix estudiants del TecnoCampus i empreses per avançar cap a la indústria 4.0

El TecnoCampus impulsa un projecte d’indústria 4.0 de la mà de les empreses del sector. També compta amb el suport d’entitats empresarials con Asegema i Fagem i del centre Eurecat. L’objectiu és que les empreses puguin avançar en la implantació de la Indústria 4.0, traient profit de les tecnologies que la faciliten, com són analítica de dades, IIoT, fabricació flexible, robòtica col·laborativa, fabricació additiva, ciberseguretat, nous materials, teixits intel·ligents, entre d’altres. El projecte es troba en fase de captació d’empreses i d’estudiants de L’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus (ESUPT).

El projecte es basa en oferir als estudiants dels graus en Enginyeria Mecànica, Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, i Organització Industrial la possibilitat de treballar un conjunt d’assignatures que els donin la visió i els coneixements bàsics per afrontar els reptes de la transformació digital de la nostra indústria i avançar cap a la fàbrica intel·ligent. Per dotar aquestes assignatures de contingut, l'ESUPT ha demanat la col·laboració de un grup important d’entitats i empreses.

Col·laboració per assolir la indústria 4.0

Les empreses col·laboradores explicaran quines són les competències que més valoren i en quin grau d’implantació de la Indústria 4.0 es troben. A més, es millorarà el coneixement mutu de possibilitats i necessitats que ajuden el Tecnocampus a proporcionar una formació basada en problemes reals i, pel que fa  les empreses, els permeten conèixer estudiants i capacitats de transferència de coneixement de l’ESUPT.

Vista del TecnoCampus, far econòmic i educatiu de la ciutat

Ara mateix s’està realitzant la primera fase del projecte: entrevistar les empreses per tenir la seva visió i conèixer els seus interessos. S’ha contactat amb les següents empreses i entitats: Aigües de Mataró, Aetech, AVL Ibérica, Eurecat, FAGEM, Hidrocolor, ASEGEMA, Hound Line, Kern Pharma, Kriter Software, Multivac Production Spain, Rockwell Automation, Salicru, Schunk Intec, Start Textil, Grup Blamar, Tintes Industriales Moix, CP Aluart, i Vincolor.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive