La platja és un dels grans actius de Mataró de cara al turisme. Foto: R.Gallofré
La platja és un dels grans actius de Mataró de cara al turisme. Foto: R.Gallofré

La temporada de platja comença a Mataró amb la meitat de guinguetes

La licitació de serveis de temporada acaba amb varis serveis sense adjudicar, renúncies i demores

A inicis de juny comença la temporada d’estiu a les platges de Mataró. Així ho estipula el pla d’usos i és consuetud: de l’1 de juny al 12 de setembre és temporada alta. Aquest any, però, la licitació dels serveis propis s’ha endarrerit i ha estat problemàtica. El resultat, que durant la primera quinzena d’aquest mes només s’instal·laran la meitat de les guinguetes que pertoquen a la sorra del litoral mataroní. A nivell de serveis, doncs, la temporada arrenca a mig gas.

En els propers dies s’instal·laran una food-truck, tres guinguetes i el nou servei de lloguer d’embarcacions (que és una de les novetats d’aquest any i que s’ubicarà a la platja del Varador). Fins a cinc serveis més estan pendents, entre els que cal comptar bars de platja, parades i també la food-truck que a la platja de Ponent s’havia d’encarregar de la platja per a gossos. Tres han de tornar a sortir a licitació i els altres estan pendents que es presenti més documentació, dret a llei. Alguns dels concursos han quedat deserts i en altres els adjudicataris no han presentat tota la documentació necessària.

Quan hi haurà tots els serveis i guinguetes, doncs? Tenint en compte que diferents serveis s’han de tornar a treure a concurs, és probable que la totalitat de serveis no estiguin instal·lats fins avançat el mes de juliol

Des de l’Ajuntament expliquen que no és el primer cop que la licitació dels serveis de platja s’allarga en el temps i que diferents circumstàncies han alterat els terminis. D’entrada es va intentar una pròrroga de les antigues licitacions en compensació pel mal any 2020 de resultes de la Covid però no va ser legalment possible. La presentació d’al·legacions va provocar un segon retard que explica que s’hagi arribat al punt inicial tan justos de temps. Un servei que no ha tingut adjudicatari ni oferta i que no s’oferirà és el de la plataforma flotant.

platja del ponent

platja del ponent

Canvis a la platja de gossos

Els darrers caps de setmana ja hi ha servei de socorrisme i assistència, que passarà a ser diari a partir del 19 de juny. El control d’aforaments i la platja per a gossos són les altres novetats de la temporada d’aquest any, que es presentarà properament. Precisament la platja per animals haurà de canviar de sistema de control d’accés i gestió després que la licitació d’una food-truck per a explotar-la hagi quedat deserta.

ERC critica la gestió

Tot aquest cúmul d’endarreriments ha suscitat la crítica del primer partit de l’oposició, ERC que en un comunicat critica “la mala gestió de les  llicències de les guinguetes i la mala previsió del Pla d’Usos i Serveis”, considera que “el Govern Municipal ha culminat  una pèssima gestió plagada d’incidents i encara inacabada ja entrada la temporada” i sobre la platja per gossos retreu que “el Govern Municipal va córrer a anunciar a tort i a dret a tots els mitjans de  comunicació però una vegada més, l’ànsia per generar la notícia, l’obsessió a capitalitzar  tot el mèrit els va portar a altre error” ja que per fer-la possible s’ha hagut de modificar per urgència l’ordenança de tinença d’animals.

 

Comentaris (5)

Geoffrey Fa 1 any
What tourist would want to visit this nest of robbers, drug pushers, the shit from out side the city and then mix with dog shit on the beaches
Serveis de llicències Fa 1 any
Què grans que són. Cosa que toquen (activitats, terrasses, obres, denúncies, pisos amb perill...) es demora segles, i si et contesten i mai hi ha ningú. La nineta dels ulls del Govern. Perquè? Model gestió Bote? Passar de tot? Algú ho sap?
Javier veas Fa 1 any
Como antiguo licitador de la temporada 2017-2021. Se nos dijo por parte del Ajuntamiento que si estaba en sus manos nos darían la prórroga por un año más ya que la pasada temporada por COVID había sido un desastre. Nos comunicaron que la prórroga no dependía de ellos y que lo lamentaban. De esta misma manera nosotros le escribimos a la generalitat para solicitar la prórroga y nos dijeron que solo dependía del Ajuntamiento darnos o no la prórroga. Solo sus intereses les mueven. Verguenz
Un mataroní decepcionat Fa 1 any
La gestió ha estat realment pèssima i un cop més l'autocrítica brillarà per la seva absència. A la publicació hi poseu "D’entrada es va intentar una pròrroga de les antigues licitacions en compensació pel mal any 2020 de resultes de la Covid però no va ser legalment possible". Això és MENTIDA. A Canet se'ls hi ha donat una prórroga d'un any més, per exemple i no és l'única població que ho ha fet), però a Mataró res de res!
Mataró, ciutat referent en turisme Fa 1 any
Recordem com la gloriosa Alicia Romero Llano (PSC-PSOE), actual portaveu del seu partit al Parlament de Catalunya, va dir, quan era regidora de l'Ajuntament de Mataró, que volia convertir aquesta ciutat en referent en Turisme... Uff, no tenim ni xiringuitos...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive