-
-

S.F.

Les guinguetes de platja arriben tard a l'estiu

L'error de llicències en el concurs per accedir als bars de platja provoca que a ple mes de juny encara no estiguin totes operatives

Un error de l’Ajuntament de Mataró va provocar que s’hagués de refer tota l’adjudicació dels bars de platja i que aquests es trobin, a ple mes de juny, sense haver obert en la seva totalitat. L’obertura prevista per l’1 de maig va acabar desestimada degut a l’error del departament de llicències de l’Ajuntament de Mataró, que va preparar un concurs a vuit anys per poder pagar obres de clavegueres i altres elements d’instal·lacions, però la nova llei de costes de la Generalitat de Catalunya contempla que les adjudicacions poden ser de quatre anys com a màxim, la meitat del que es va fer a la capital del Maresme A aquest problema se li han afegit d’altres, com per exemple que s’havia d’eliminar una llicència a la platja de Sant Simó perquè la Generalitat li va donar permís a un propietari d’un terreny de la zona a obrir un negoci i la llei no permet tenir guinguetes a menys de 100 metres de distància.

Tot plegat ha endarrerit la temporada dels bars de platja, fet que ha molestat a alguns dels propietaris de les llicències. “Hem perdut 60 dies de platja i hem hagut de passar per un concurs que ens ha sortit gairebé pel triple del cost del que estava previst”, explica Jordi, propietari de Bikini Beach  (al final de la platja a tocar de Llavaneres) i del nou D Corner, que es troba al costat de la Riera de Sant Simó on tradicionalment hi havia la Raspa (que s’ha traslladat a Canet). Segons ell, no es tracta només de pagar més i de començar tard -encara no té la instal·lació acabada i ja és juny- sinó també “la desconfiança de part de l’Ajuntament,obligant-nos a pagar certes coses per avançat malgrat tot el que ha passat”.

Per en Jordi, el temps juga en contra dels bars de platja, ja que cal “fer-ho molt bé en els 120 dies que tenim” si es vol “recuperar la inversió que s’ha fet”. “I això sempre que la climatologia aguanti  i no tingui un gir inesperat, perquè si és així els únics que guanyen són els de l’administració pública i els perjudicats són els usuaris, ja que potser cal pujar preus per poder cobrir despeses”, afegeix. Des de Bikini Beach es mostren molt crítics amb el que ha succeït, ja que ha anat “en perjudici de tots, perquè hem de començar al màxim sense cap mena de rodatge”.

Paco Mendieta obrirà un nou bar de platja en el terreny citat anteriorment, que és seu des de fa gairebé dues dècades: “És una reclamació de fa temps que per fi m’han donat la raó”, explica, tot i que també lamenta que el tema del concurs l’ha afectat de ple, ja que ell s’havia presentat al primer concurs que es va acabar frenant i això “ha provocat que tots els negocis vagin amb un mes de retard”. Per ell, la clau està en “intentar plantejar i gestionar tot això durant el mes de desembre i de gener, per no trobar-te sorpreses desagradables com aquesta per haver-se esperat al març”. La seva intenció, en tot cas, és obrir un bar de platja aquest any i transformar-lo en un restaurant de cara a l’any vinent.

Juan Carlos Amin és un altre cas que ha vist perjudicat per l’error administratiu amb les concessions, tot i que ell ja va obrir el 15 de maig. “Hem agafat un bar de platja que està al Varador i hem fet un canvi de nom, però malgrat això també estàvem dins del pack de les noves llicències i per tant no podíem obrir abans com teníem previst”, explica el propietari de Bululú, que considera que per “la incompetència d’algú” s’ha perdut pel camí un temps “preciós” per intentar facturar, quan a totes les platges del voltant de Mataró ja fa “setmanes que treballen”.

El mínim cost possible
Malgrat que hi ha hagut queixes en aquest sentit, l’Ajuntament va anunciar davant la problemàtica ocasionada que la seva intenció era que la llicència de bar de platja d’aquest any tingués el mínim cost possible. També es va anunciar que s’ajornaria l’adjudicació de bars de platges al proper 2016, quan llavors sí que es farà un pla a quatre anys segons la normativa de la Generalitat de Catalunya que contempli aspectes que estaven presents en l’anterior proposta.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive