Les platges de Mataró, a la imatge la del Varador. Foto: R.Gallofré
Les platges de Mataró, a la imatge la del Varador. Foto: R.Gallofré

Les platges del Varador i el Callao renoven la Q de Qualitat

15 platges catalanes reben el distintiu que atorga l’ICTE per la qualitat dels serveis als banyistes

Les dues principals platges de Mataró han renovat un altre any el més alt distintiu que atorga l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE): la Q de Qualitat. El Varador i el Callao són dues de les 15 platges catalanes que reben aquesta certificació de qualitat en els serveis als usuaris. 

És el desè any consecutiu que les platges mataronines renoven la Q

La Q de Qualitat és una garantia de servei turístic de qualitat a la platja, reconeguda per l’Organització Mundial del Turisme, amb el compromís d’aconseguir la plena satisfacció dels usuaris.El reconeixement es visualitza a les platges certificades amb una bandera de color blanc, que conté una ‘Q’ blanca sobre un fons blau, i als panells informatius situats al passeig Marítim.

90a5e0cf 19f0 4e2b a33f 8e07c39a08a5 11 1280x644

La bandera que acredita el Q de Qualitat

És el desè any consecutiu que les platges del Varador i del Callao obtenen de manera reiterada la Q de Qualitat, des de 2010. L’auditoria de qualitat de les platges té en compte aspectes com la planificació, l’organització, la gestió ambiental, la gestió dels recursos, el procés de control i la millora contínua de la qualitat turística de la platja, i enguany també les millores necessàries per adaptar-se a les circumstàncies de la crisi sanitària. 

El protocol en temps de Covid

L’Ajuntament de Mataró ha contractat un equip de 30 informadors que supervisen l’accés i els aforaments i recorden als banyistes les mesures de distància social i seguretat que cal mantenir. També s’ha habilitat una aplicació informàtica que permet fer el seguiment de l’aforament els caps de setmana des de la web i s’han instal·lat nous tòtems i torretes informatives amb les mesures Covid -19.

 Les platges del Varador i el Callao han obtingut una nota de 9,29

Per obtenir aquest certificat, les platges han de reunir una sèrie de requisits, que són avaluats per una empresa auditora externa. Una puntuació a partir de 6 indica conformitat amb el servei; entre el 7 i 8, de satisfacció i entre el 9 i 10, d’excel·lència. Les platges del Varador i el Callao han superat l’auditoria externa obtenint una nota de 9,29.

Entre els punts forts d’aquest any hi ha la supervisió i el control de Protecció Civil per a l’adaptació de les mesures del Servei de Socorrisme davant la Covid -19, el nou sistema per conèixer la satisfacció de l’usuari mitjançant una enquesta al portal wifi, el fet de  disposar permanentment d’un equip d’informadors Covid -19,  així com l’augment de la freqüència en les neteges de desinfecció de les dutxes i els banys de les platges.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive