Vista de Mataró, que suma més pisos de lloguer social. Foto. R. G.
Vista de Mataró, que suma més pisos de lloguer social. Foto. R. G.

Sis nous pisos de lloguer a Mataró per uns 400€ al mes gràcies al projecte 'Lloguem!'

El projecte europeu que s'impulsa a Mataró vol incrementar la borsa d'habitatge de l'Ajuntament amb pisos de lloguer a preus assequibles

El mercat de lloguer resulta del tot inaccessible per a un gran nombre de famílies o persones a títol individual a causa de l'oferta reduïda d'habitatges i els preus desorbitats que se'n demanen, a banda de les exigents condicions a nivell laboral que cal complir. La borsa d'habitatge públic és especialment minsa i no pot donar resposta a una problemàtica que, a Mataró, una de les ciutats amb renta per càpita més baixa de l'entorn metropolità, resulta especialment greu. L'Ajuntament hi intenta posar solució amb projectes com 'Lloguem! Yes We Rent', que comença a donar els seus fruits

Durant els darrers dos mesos, des del seu inici, el projecte ha aconseguit incorporar sis pisos a la Borsa d'Habitatge de l'Ajuntament. Es tracta de mitja dotzena d'habitatges que tal i com preveu el consistori han estat rehabilitats amb diners avançats pel consistori (una mitjana de 15.000 euros per propietari). Aquests pisos s'oferiran a un preu mitjà de 410€ mensuals, força més baix que el cost d'un pis d'aquestes característiques al mercat lliure. 

'Lloguem! Yes we rent' té com a principals atractius el fet d'oferir condicions molt avantatjoses als propietaris de pisos buits (es calcula que a Mataró n'hi ha més de 3.000), de cara a incrementar el parc d'habitatge de lloguer a la ciutat. La iniciativa garanteix el cobrament i també ofereix moltes facilitats en la reforma dels pisos, així com en la gestió del lloguer. 

4d64b122 0dfc 4970 ab3d eb481aa53324

Signatura d'un dels contractes del projecte 'Lloguem!'

S’han incorporat al projecte sis habitatges situats a diferents punts de la ciutat. Les reformes que s’han dut a terme a cada un d'ells de cara a habilitar-los per entrar-hi a viure, han estat subvencionades amb un total de 63.000€, una mitjana de 15.000 € per pis. Els propietaris també es beneficiaran de la bonificació del 70% de l’IBI i fins al 95% de la plusvàlua, la tramitació gratuïta de la cèdula d’habitabilitat, si és necessària, i del certificat energètic. També es garanteix el cobrament del lloguer durant tota la durada del contracte. Els llogaters, per la seva banda, poden accedir a un preu per sota dels del mercat.

L’objectiu del projecte Lloguem! pel que fa a les persones llogateres és que aquestes s’organitzin en una cooperativa. En aquests moments hi ha un grup impulsor que està treballant en la creació dels documents necessaris per a constituir-se en els propers mesos.

Comentaris (17)

Jessica Fa 10 mesos
Me gustaría saber dónde puedo o debo ir para acceder a estas viviendas, tengo que salir de donde estoy ya y tengo un niño de 2 años y no se que voy hacer...
María Paz Fa 10 mesos
Me gustaria saber dónde puedo ir para apuntarme , en febrero se me cumple el contrato y me tengo que ir y no tengo donde ir somos tres yo y mis dos hijos gracias .
Ruth Fa 10 mesos
M'agradaria saber com puc accedir a aquests pisos. A on em puc informar dels requisits necessaris I que haig de fer per a poder llogar un pis per un preu razonable.
Eva Fa 10 mesos
Donde se tiene uno que inscribir para acceder a estás viviendas a mi me interesa muchísimo.
Alfonso Fa 10 mesos
M'agradaria saber a on PUC adreçarme per Fer unas solicitud gracies
Ridícul Fa 10 mesos
Sis pisos de lloguer, en una població de 130.000 habitants i és una notícia que surt a l'informatiu local. ¿Quants funcionaris hi ha hagut treballant, en aquest "projecte"?
salma Fa 10 mesos
vui un pis de lloguer per 400€ jo i el meu marid
Sacri Fa 10 mesos
Donde puedo informarme
O.neal Fa 10 mesos
A nos, ya nos desauciaron y nadie nos rescato d'estar en la calle., Despues de negarme a continuar pagando por continuàs aguas fecales Y humedad en la ropa, y filtraciones de aguas en techo de la cocina. L'as finques y propietaris se negarom a darnos una vivienda en condiciones mientras arreglasen la nostra..Y encima sin cèdula de habilitat e incrito NUESTRO contrari como vivienda, Optarien X denunciar nos y echarnos a la calle si mas. Servicuos socials no tiene vivienda para nos,Donde p
Raquel Fa 10 mesos
Donde se solicita o q se debe hacer para poder optar a un piso de alquiler? Gracias

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive