Un dels tallers. Foto: Ajuntament de Mataró
Un dels tallers. Foto: Ajuntament de Mataró

Arrenca el programa 'Lloguem' per posar al mercat habitatges assequibles a Mataró

La formació de 12 joves en rehabilitació d'habitatges i una taula d'experts al TecnoCampus han estat els passos donats aquesta setmana

El projecte “Lloguem! / Yes We Rent” és una de les propostes estrella de l'Ajuntament per aquest mandat. Finançat amb fons europeus FEDER amb 2,5 milions d'euros, pretén posar habitatges assequibles al mercat, davant la manca d'oferta que té la ciutat en aquest àmbit i que li suposa greus problemes d'accés a pisos en condicions. Ho vol assolir a través de diverses estratègies, com ara  finançar les obres de rehabilitació dels pisos en qüestió que ho necessitin. Molts propietaris no els treuen a lloguer perquè no poden o no volen fer front a les obres necessàries per deixar-los presentables. Per altra banda, l’Ajuntament es dotarà d’un fons de garantia que permetrà oferir al propietari la seguretat absoluta que cobrarà el lloguer, encara que el llogater, per un o altre motiu, no pugui fer front a una o diverses mensualitats

Durant les darreres setmanes ha començat a donar passos concrets per dues vies. Per una banda, s'ha iniciat la formació de 12 joves de la ciutat, d’entre 18 i 29 anys, com a personal tècnic en rehabilitació d’habitatges. La formació els permet aprendre els coneixements teòrics d’actuacions en l’àmbit de la fusteria, del ram de paleta, l’eficiència energètica, la fontaneria i l’electricitat i, de l’altra, realitzar activitats d’aprenentatge i servei per posar en pràctica els coneixements adquirits. La formació la coordina i imparteix la Fundació Salesians Sant Jordi, que és un dels socis del projecte Lloguem!

D'altra banda, en el marc del mateix projecte, el TecnoCampus ha acollit aquest dijous dia 12 la jornada de debat “Com poden les Administracions Públiques estimular fórmules d’habitatge col·laboratiu en l’àmbit del lloguer?”. És un acte centrat en el paper de les administracions públiques a l’hora d’estimular fórmules d’habitatge col·laboratiu en l’àmbit del lloguer. L’acte estava adreçat a persones que treballen en diferents administracions públiques amb responsabilitat sobre les polítiques i programes d’habitatge, així com a professionals de l’àmbit de l’Economia Social i Solidària i a personal acadèmic en aquests àmbits. La jornada, conduïda per la professora de la Universitat de Barcelona, Montserrat Pareja-Eastaway, s'ha obert amb una intervenció de la regidora d'Habitatge, Sarai Martínez, del director general del TecnoCampus, Josep Lluís Checa, i del director de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa del TecnoCampus, Josep Maria Raya, expert en la matèria. També hi ha intervingut el cap d'Habitatge de l'Ajuntament de Mataró, Albert Terrones. 

El projecte Lloguem! /“Yes, We Rent” té com objectiu millorar l’accessibilitat de l’habitatge de lloguer a la ciutat de Mataró, a través d’un model de gestió basat en una cooperativa.  El projecte s’ha engegat aquest any, i just ara s’està definint el model de negoci, la cooperativa i l’avaluació de la intervenció.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive