El dron de la policia local d'Alella. Foto: ACN
Notícies relacionades
El dron de la policia local d'Alella. Foto: ACN

La Policia Local de Mataró farà videovigilància amb drons

La Policia Local emprarà la tecnologia per controlar esdeveniments massius i estrenarà la prova pilota a la Processó General de Divendres Sant

La Policia Local de Mataró farà una prova pilot d’utilització d'un dron com a eina per fer videovigilància aèria d’ús puntual per a determinats dispositius. La idea és utilitzar-lo en actes multitudinaris de ciutat. Com que la utilització d’aquests aparells serà puntual, per un tema d’eficiència de costos es contractarà com a servei extern quan es necessiti. La primera prova pilot es farà Divendres Santa a la Processó General de Setmana Santa. 

Explica l’Ajuntament de Mataró que “els drons permeten controlar aforaments concrets, la mobilitat de persones i vehicles, fer accions preventives de control aeri sobre esdeveniments, comprovar una informació concreta en llocs on no és recomanable entrar amb policies uniformats”.

Processó General
La sortida de la Processó GeneralUna visió global de l’acte

Els drons són una eina que pot ser molt pràctica en dispositius dinàmics com per exemple una processó, ja que permet veure com s’està desenvolupant l’esdeveniment: la imatge aèria que proporciona un dron permet obtenir una visió en temps real de com s’està transcorrent l’acte i, en cas que sigui necessari, prendre decisions policials de manera més rigorosa i ràpida. En definitiva, que una imatge val més que mil paraules. 

En aquest cas, la imatge proporcionada per un dron permet comprovar una situació des de sala, només amb un cop d’ull i de manera molt més objectiva i ordenada que no pas centralitzant la informació que emeten tots els agents desplaçats al lloc mitjançant les seves emissores. 

La prova pilot amb drons respon a la voluntat de la Policia Local d’utilitzar les eines tecnològiques per millorar l’eficiència i l’eficàcia policial, i donar un millor servei a la ciutadania. En aquest paquet cal comptar l’estrena de la videovigilància, l’App ‘Seguretat Mataró’, la cita prèvia a la comissaria de la Policia Local o les càmeres unipersonals que un agent per dispositiu incorpora quan actua en ‘situacions complexes’. 

 

Comentaris (10)

Moni Fa 2 mesos
De qui és l. Empresa dels drons???? Poder d'algun famíliar o conegut del partit....... S'estan fent obres exemple carrer Sant Josep que. No feia cap falta.
Que els agents de Policia no treballin Fa 2 mesos
L'Ajuntament de Mataró no s'ho pensa gaire a l'hora gastar diners en maquinària, però li fa molta mandra enfrontar-se a la colla de la Policia Local que no vol treballar. Ens costen, només en sous, més de 600.00 euros mensuals, 100 milions de pessetes cada mes, per no fotre res.
Patin Fa 2 mesos
De passada poden mirar qui deixa la merda i el pipi del gossos
Psssssssssss Fa 2 mesos
Els drons permeten visualitzar imatges de l'interior de les cases. Veig que la llei de protecció de dades brilla per la seva absència.
Esther Fa 2 mesos
Quin atabalament!!! Tot abans d'eleccions... quatre anys sense fer res, i ara sembla que el mon s'acaba. La majoria de totes aquestes coses no serviran per res. I els quatre anys propers abans de les eleccions del 2027, que faran? RES...
Mataroní Empipat Fa 2 mesos
Tampoc oblidem, que Ciutadans va demanar aquesta tecnologia l' octubre de 2022 i el PSC d'en Bote s'hi va negar. Que ha cambiat de finals del 22 a març del 23? la proximitat d'eleccións? Oportunisme polític?
Mataroní Empipat Fa 2 mesos
Ultimament només es veuen iniciatives per que els agents no hagin de ser físicament presents. Videovigilancia, drones..... El mes dissuasiu continua sent un agent del ordre "in situ".
rius Fa 2 mesos
la questió es per part de l'ajuntament i policia allunyar-se d'on hi ha la acció a vigilar, cosa que fa treure pit als delinquents que saben que no passarà res i que es caguen.
Jaume Fa 2 mesos
Funcionarà? L'incivisme és qui realment controla l'estació, sense necessitat de drons, en tenen prou amb l'agressivitat
Unes quantes coses... Fa 2 mesos
empresa externa per eficacia de costos?...tant car es tenir un dron i 4 policies amb el curset?...sembla que agrada molt privatitzar amb empreses de fora, clar es que l'empresa ho fara gairabe gratis, oi?. aixo de traca "informar-se en llocs on no és recomanable entrar amb policies uniformats", mani? o sigui zones "no go" on les pacifiques veïnes ( llenguatge antisistema) llencen pedres i ataquen a la policia?...i quines son? les que imaginem? i perque ho son?.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive