Un dron policial. Foto: ACN
Notícies relacionades
Un dron policial. Foto: ACN

La Policia Local de Mataró farà videovigilància amb drons

La Policia Local emprarà la tecnologia per controlar esdeveniments massius i estrenarà la prova pilota a la Processó General de Divendres Sant

La Policia Local de Mataró farà una prova pilot d’utilització d'un dron com a eina per fer videovigilància aèria d’ús puntual per a determinats dispositius. La idea és utilitzar-lo en actes multitudinaris de ciutat. Com que la utilització d’aquests aparells serà puntual, per un tema d’eficiència de costos es contractarà com a servei extern quan es necessiti. La primera prova pilot es farà Divendres Santa a la Processó General de Setmana Santa. 

Explica l’Ajuntament de Mataró que “els drons permeten controlar aforaments concrets, la mobilitat de persones i vehicles, fer accions preventives de control aeri sobre esdeveniments, comprovar una informació concreta en llocs on no és recomanable entrar amb policies uniformats”.

Processó General
La sortida de la Processó GeneralUna visió global de l’acte

Els drons són una eina que pot ser molt pràctica en dispositius dinàmics com per exemple una processó, ja que permet veure com s’està desenvolupant l’esdeveniment: la imatge aèria que proporciona un dron permet obtenir una visió en temps real de com s’està transcorrent l’acte i, en cas que sigui necessari, prendre decisions policials de manera més rigorosa i ràpida. En definitiva, que una imatge val més que mil paraules. 

En aquest cas, la imatge proporcionada per un dron permet comprovar una situació des de sala, només amb un cop d’ull i de manera molt més objectiva i ordenada que no pas centralitzant la informació que emeten tots els agents desplaçats al lloc mitjançant les seves emissores. 

La prova pilot amb drons respon a la voluntat de la Policia Local d’utilitzar les eines tecnològiques per millorar l’eficiència i l’eficàcia policial, i donar un millor servei a la ciutadania. En aquest paquet cal comptar l’estrena de la videovigilància, l’App ‘Seguretat Mataró’, la cita prèvia a la comissaria de la Policia Local o les càmeres unipersonals que un agent per dispositiu incorpora quan actua en ‘situacions complexes’. 

 

Comentaris (10)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive