Imatge de l'estació de Mataró. Foto: R.Gallofré
Imatge de l'estació de Mataró. Foto: R.Gallofré

Renfe vigilarà l'estació de Mataró amb drons de seguretat

Renfe licita un sistema de seguretat amb drons de 3,5 milions que operarà en les estacions més sensibles de Rodalies

Renfe ha licitat la contractació d'un servei de seguretat amb drons amb una inversió de 3,5 milions. El servei es prestarà a través d'Unitats Mòbils Aèries (UMAS) i el contracte preveu la realització d'un total de 76.720 hores de vol. La iniciativa, dinàmica i complementària als serveis de seguretat actuals, operarà en estacions de tot el territori (Sant Vicenç de Calders, l'Hospitalet, Manresa, Blanes, Maçanet, Mataró o Granollers Centre) i també a la base de manteniment de Renfe a Can Tunis o el taller central de reparacions de Vilanova i la Geltrú.

En el cas de Mataró, l'Estació és una de les 'zones calentes' on es concentren més nombre de faltes i delictes. A més de ser una de les estacions que seran vigilades per drons, l'Ajuntament de Mataró té previst d'instal·lar també càmeres de vídeovigilància a la Plaça de Miquel Biada.

Un dron policial per perseguir robatoris a Canet de Mar Ciutadans demana drons per la seguretat de Mataró i el govern li ho nega
Un dron policial


Dissuadir lladres i grafiters

Segons la companyia, la instal·lació d'aquest nou sistema de seguretat amb drons persegueix exercir un caràcter dissuasiu per a lladres i grafiters, i facilitar la seva ràpida identificació.

Per fer-ho possible, es comptarà amb càmeres de gravació permanent que permetran una detecció adequada de les diverses circumstàncies de risc, així com la identificació de persones i de plaques de matrícula de vehicles en qualsevol condició de visibilitat. Per a les condicions d'il·luminació escassa, els equips disposaran de càmeres tèrmiques. Les Unitats Mòbils Aèries (UMAS) seran operades per pilots de drons que seran, alhora, vigilants de seguretat. Disposaran de tot l'equipament necessari per permetre la seva operació de forma continuada durant tot el dia si fos necessari. El servei està dissenyat per permetre l'operació en la proximitat a zones residencials, mitjançant l'ús de drons de baixa emissió acústica.

Comentaris (6)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive