Imatge de l'estació de Mataró. Foto: R.Gallofré
Imatge de l'estació de Mataró. Foto: R.Gallofré

Renfe vigilarà l'estació de Mataró amb drons de seguretat

Renfe licita un sistema de seguretat amb drons de 3,5 milions que operarà en les estacions més sensibles de Rodalies

Renfe ha licitat la contractació d'un servei de seguretat amb drons amb una inversió de 3,5 milions. El servei es prestarà a través d'Unitats Mòbils Aèries (UMAS) i el contracte preveu la realització d'un total de 76.720 hores de vol. La iniciativa, dinàmica i complementària als serveis de seguretat actuals, operarà en estacions de tot el territori (Sant Vicenç de Calders, l'Hospitalet, Manresa, Blanes, Maçanet, Mataró o Granollers Centre) i també a la base de manteniment de Renfe a Can Tunis o el taller central de reparacions de Vilanova i la Geltrú.

En el cas de Mataró, l'Estació és una de les 'zones calentes' on es concentren més nombre de faltes i delictes. A més de ser una de les estacions que seran vigilades per drons, l'Ajuntament de Mataró té previst d'instal·lar també càmeres de vídeovigilància a la Plaça de Miquel Biada.

Un dron policial per perseguir robatoris a Canet de Mar Ciutadans demana drons per la seguretat de Mataró i el govern li ho nega
Un dron policial


Dissuadir lladres i grafiters

Segons la companyia, la instal·lació d'aquest nou sistema de seguretat amb drons persegueix exercir un caràcter dissuasiu per a lladres i grafiters, i facilitar la seva ràpida identificació.

Per fer-ho possible, es comptarà amb càmeres de gravació permanent que permetran una detecció adequada de les diverses circumstàncies de risc, així com la identificació de persones i de plaques de matrícula de vehicles en qualsevol condició de visibilitat. Per a les condicions d'il·luminació escassa, els equips disposaran de càmeres tèrmiques. Les Unitats Mòbils Aèries (UMAS) seran operades per pilots de drons que seran, alhora, vigilants de seguretat. Disposaran de tot l'equipament necessari per permetre la seva operació de forma continuada durant tot el dia si fos necessari. El servei està dissenyat per permetre l'operació en la proximitat a zones residencials, mitjançant l'ús de drons de baixa emissió acústica.

Comentaris (6)

flipada Fa 2 mesos
alguno sabe lo q cuesta mantener tanta chusma extranjera del pais q todos sabemos q viene exclusivamente a delinquir,ocupar y a vivir de nosotros?No nos iban a pagar las pensiones o somos nosotros los q les pagamos las ayudas, pagas, robos, delincuencia y costes como estos entre miles de más q suponen su incivismo,inseguridad,etcetera q no somos un pais rico ni sus habitantes para mantener tanta indecencia d estos politicos en especial independentistas y socialistas comunistas
Jaume Fa 2 mesos
Contra l'incivisme poca cosa podem fer quan el problema està en la falta de formación i valors ciutadans. Això és campi qui pugui, on sembla que practicar allò que abans de en dèiem urbanitat sigui poc "progre"
JOSEP M Fa 2 mesos
Com q hi ha una altre persona signe com "josep", a partir d,ara ho fare com JOSEP M, a fi de no provocar mals entesos. Pel q fa aquet tema, sembla mentida q en lloc de millorar tota la infraestructura viaria etc etc, es gastin 3,5 M amb juguets per passar l,estona i riures de tots els usuaris. Es vergonyos. Amb incidents dia si, dia tambe, que si ka catenaria, que si la maquina, que si la via, que si el mal temps, vergonyos.
Antonio Recio Fa 2 mesos
Los costes de la inmigración masiva y descontrolada, de una larga lista que muchos creen que nunca íbamos a tener. Y lo que nos espera...
qui paga Fa 2 mesos
Deuria pagar la Generalitat, ja que el major nombre de problemes els creen menors i exmenors tutelats per ells. Com a bon pare, que es faci càrrec. Sinó li passi la factura al rei del Marroc. I als trepes nacionals ja els coneixem, sempre igual, impunitat total.
Sense personal de seguretat ni revisors als trens Fa 2 mesos
És curiós, tant Renfe com l'Ajuntament de Mataró ens informen de les grans quantitats de diners que es gasten en mitjans materials, que no serveixen per a res si el personal no treballa : la Policia Local està absent i els revisors dels trens ja anys que van desaparèixer. Però cobren, eh? i molt!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive