Un dron policial per perseguir robatoris a Canet de Mar Ciutadans demana drons per la seguretat de Mataró i el govern li ho nega
Un dron policial per perseguir robatoris a Canet de Mar Ciutadans demana drons per la seguretat de Mataró i el govern li ho nega

Capgròs.com - ACN

Un dron policial per perseguir robatoris a Canet de Mar

L'Ajuntament assegura que l'augment dels furts està "magnificat" i demana no caure en 'fake news'

La Policia Local de Canet de Mar ha incorporat un dron per fer més eficient la gestió de la seguretat al municipi. El cap del cos, l'inspector Servando Gómez, explica que el nou enginy servirà per vigilar les zones boscoses i combatre així els robatoris en habitatges aïllats, per sobrevolar zones de grans esdeveniments com el Canet Rock o per fer recerca de persones desaparegudes a llocs de difícil accés. Pel que no servirà l'aparell és per combatre els furts i petits robatoris que denuncia la plataforma ciutadana Canet Segur, que en les darreres setmanes ha denunciat un augment d ela delinqüència al municipi. L'alcaldessa, Blanca Arbell, nega que les dades indiquin això i considera que s'està "magnificant" la situació.

"La situació no és ni millor ni pitjor que en altres pobles, però hi ha angoixa col·lectiva", afirma Arbell. En aquest sentit, el director general de Seguretat, Jordi Jardí, assegura que la mitjana de delictes al municipi està "una mica per sota" de la mitjana catalana, tot i que no n'ha facilitat les dades concretes. La percepció de la seguretat, diu, "no depèn de les 'fake news'".

Que la ciutadania s'autoprotegeixi

Pel que fa als furts, tant Arbell com Jardí demanen a la ciutadania que s'autoprotegeixi. "No hi podem fer-hi res més ni tenir un món ideal", assegura l'alcaldessa. El responsable d'Interior, per la seva banda, afirma que "els furts en un percentatge molt elevat depenen de la víctima" i posa com a exemple el gest de deixar el telèfon mòbil sobre la taula de la terrassa del bar.

Els responsables polítics també s'han compromès, per la seva banda, a continuar dotant a la policia de les eines necessàries per combatre tot tipus de delictes, com el dron que s'ha presentat aquest dijous. Aquest aparell no servirà per combatre aquests furts, però si altres situacions, com els robatoris en habitatges.

El municipi va patir un auge d'aquests tipus de robatoris durant els mesos d'hivern, entre els anys 2017 i 2019. Els robatoris es feien sobretot en cases aïllades o de zones boscoses, on els lladres tenien més fàcil la fugida. En aquell moment es va utilitzar sovint l'helicòpter dels Mossos d'Esquadra, però aquest no és un recurs que estigui sempre disponible.

La presentació del dron. Foto: Jordi Pujolar - ACN

La presentació del dron. Foto: Jordi Pujolar - ACN

Un dron d'alta tecnologia

És en aquest context que Canet de Mar va començar a treballar en la incorporació del dron, que permetrà rastrejar aquestes zones, controlar també zones excloses a la circulació durant la celebració de grans esdeveniments, assistir en accidents o fer recerca i rescat de persones desaparegudes.

El dron disposa d'una càmera dual, que incorpora la visió tèrmica i té també un projector de llum per actuar de nit i un altaveu per enviar missatges a la ciutadania. A més del dron, pròximament la Policia Local preveu incorporar també al parc tecnològic del cos una dotzena de càmeres de videovigilància, que s'afegiran a les divuit ja existents.

Actualment bona part de les càmeres existents són de lectura de matrícules i estan ja perimetrats tots els accessos al municipi. Les noves càmeres seran majoritàriament de seguretat ciutadana perquè la Policia Local pugui tenir ulls a més racons del poble i poder combatre també amb tecnologia els furts que tan amoïnen a la població.

Arxivat a:

Comentaris (2)

Geoffrey Fa 1 any
Another toy for the boys...just like the new electric bikes or the new mobile office or the special agents that were to help... Gone with the wind....
ciutadana Fa 1 any
també es fake news le dirien a aquesta dona alcaldesa demagoga que menyspreua als seus propis veins que li paguen immerescudament la nòmina que va de progre i té patrimoni llogat per milions per acollir menas que després roben i violen? però bé, millor que el nostre alcalde és (impossible pitjor que Bote) que alguna mesura ha près pels robatoris i mira que té molt que desitjar aquesta dona que es riu dels seus propis ciutadans però suposo que disimula per un dia per anunciar alguna me

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive