Plaques solars a la pista de Cerdanyola per abaratir la factura de famílies vulnerables
Notícies relacionades
Plaques solars a la pista de Cerdanyola per abaratir la factura de famílies vulnerables

Plaques solars a la pista de Cerdanyola per abaratir la factura de famílies vulnerables

La instal·lació de plaques solars a la meitat de la coberta de la instal·lació ajudarà a 175 llars i permetrà estalviar 28,5 tones de CO2

L'Ajuntament de Mataró preveu instal·lar plaques solars a la coberta de la pista poliesportiva de Cerdanyola durant el primer trimestre de 2022. L'objectiu és crear una comunitat energètica que permeti abaratir costos a la factura de famílies vulnerables del barri. La instal·lació, que de moment ocuparà només la meitat de la coberta, produirà ja 142.250 kWh d'energia cada any i podrà donar servei a 175 llars, a més d'abastir la pròpia pista poliesportiva. 

Aquesta generació d'energia suposa també la reducció de l'emissió de 28,5 tones de CO2. El projecte té un pressupost de 176.960 euros, però l'Ajuntament ja planteja la instal·lació de plaques en 26 equipaments més, amb un inversió total de prop d'un milió d'euros.

Xesco Gomar, regidor de sostenibilitat. Foto: Ajuntament

Xesco Gomar, regidor de sostenibilitat. Foto: Ajuntament

Una part de l’energia es destinarà a l’autoconsum de la pista poliesportiva i la resta es podrà repartir entre les llars que estiguin en situació de vulnerabilitat energètica dins un radi de 500 metres a la rodona. La previsió és que pugui donar servei a fins a 175 llars dins aquesta àrea determinada, que veurien abaratit el rebut de la llum en la part corresponent al consum. El sistema per fer arribar l’energia a aquestes llars serà mitjançant la pròpia xarxa elèctrica, per acord de compensació amb la companyia distribuïdora. El projecte té un pressupost de 176.960 € i les obres, un cop iniciades, duraran tres mesos.

Un projecte pilot que vincula sostenibilitat i lluita contra la pobresa energètica

L’Ajuntament ha començat a treballar en la creació de la futura comunitat energètica amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, que aporta recursos tècnics a aquest projecte. Es tracta d’un procés complex, ja que un cop seleccionades les persones usuàries que formaran part de la comunitat caldrà modificar els contractes particulars. Des de Serveis Socials es treballarà en la identificació de les llars que compleixin els criteris de vulnerabilitat i per tant puguin beneficiar-se la iniciativa.

 

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive