Plaques solars fotovoltaiques a la coberta de l'escola Marta Mata de Mataró. Foto: Ajuntament
Plaques solars fotovoltaiques a la coberta de l'escola Marta Mata de Mataró. Foto: Ajuntament

Mataró instal·la plaques solars a escoles i poliesportius per estalviar uns 16.000€ anuals

L’Ajuntament de Mataró instal·la de plaques fotovoltaiques a les cobertes de l'escola Marta Mata, el poliesportiu Teresa Maria Roca i l'institut Miquel Biada

Les cobertes de tres equipaments municipals de Mataró comptaran amb plaques fotovoltaiques d'autoconsum. L'Ajuntament les està instal·lant aquests dies, en el marc del projecte per impulsar la transició energètica a la ciutat, que compta amb finançament europeu. Es preveu que l'estalvi generat sigui d'uns 16.000 euros anuals entre els tres equipaments

Les plaques solars s'estan instal·lant a les cobertes de l’Escola Marta Mata i del Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca, i en els propers dies també ho faran a l’Institut Miquel Biada. Aquestes plaques cobriran part de la demanda elèctrica dels equipaments a partir de l’energia generada, i els excedents d’energia, sorgits sobretot dels dies en què els equipaments estiguin tancats, s'injectaran a la xarxa elèctrica a canvi d’una compensació per part de la companyia comercialitzadora.

El cost total de les instal·lacions als tres equipaments és de poc més de 140.000 euros, i l'estalvi anual acumulat en els tres casos serà de gairebé 16.000 euros. Al poliesportiu Teresa Maria Roca s'hi han instal·lat 86 plaques, a l'escola Marta Mata 70 plaques, i al Miquel Biada hi ha el projecte més ambiciós, amb un total de 157 plaques. En aquest equipament, s’instal·la també una barana i una escala metàl·lica per fer accessible la coberta amb finalitat pedagògica, perquè els alumnes del centre que cursen estudis relacionats puguin complementar la seva formació.

Projecte de transició energètica

Aquesta actuació forma part del projecte “Procés d’impuls de la transició energètica a Mataró”, que l’Ajuntament està executant i que està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea. El projecte preveu una despesa total de 3,3 milions (IVA inclòs), dels quals 1,36 milions són finançats pel FEDER i la resta l’assumeix l’Ajuntament. La iniciativa té tres línies d’actuació: la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic, amb diferents actuacions que estan en desenvolupament; el desplegament de l’Oficina per a la Transició Energètica de Mataró, que s’ubicarà a l’Espai Mataró i oferirà auditories energètiques per aconseguir també llars i empreses més eficients; i el programa d’autoconsum en equipaments públics, amb la instal·lació de les plaques fotovoltaiques ja en marxa.  

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive