Covid-19 fora de control: més d’un 6% de positius a Mataró
Covid-19 fora de control: més d’un 6% de positius a Mataró

Mataró, amb el risc de rebrot més alt en tota la pandèmia

Mataró supera els 356 punts i el creixement de la Covid-19 es descontrola per sobre dels repunts del març i l'agost

Mataró està en fase de màxima alerta per Covid-19 si s’atén a l’índex de risc de rebrot. Aquest indicador registra a 23 de setembre el punt més alt a la ciutat des de l’inici de la pandèmia: 356,25 punts. La situació de Mataró s'emmarca en tota una tendència a nivell català i estatal, que ha motivat noves restriccions per evitar el contagi.

 

Les dades que es van acumulant consoliden una tendència alcista en tots els indicadors de la Covid-19. Entre el 14 i el 20 de setembre es van disparar tots els índexs: més casos confirmats per PCR (173), taxa de confirmats disparada (133,51) i un risc de rebrot de 356,35 punts. Tenint en compte que la setmana anterior aquest indicador havia arribat a baixar del llindar dels 200 punts, queda clar que la Covid-19 està en creixement atenent a les dades de Salut.

Un virus que s'escampa ràpid

No és només la quantitat, també la propagació. La velocitat de reproducció de la malaltia és d’1,66, un indicador que indica descontrol ja que si és superior a 1 (si un positiu contagia a més d’una persona) es considera que el virus està en creixement. Un altre indicador important és el de la mitjana d’edat dels positius, que baixa fins els 36,11 punts. El major nombre de PCRs a alumnes, en l’inici i el seguiment del curs escolar, pot explicar aquesta davallada.

El gràfic no enganya i Mataró, que a partir de la segona meitat d’agost ha instal·lat la tendència del risc de rebrot en una mena de muntanya russa que puja i baixa, registra ara el seu rècord en més de mig any de pandèmia. A finals de març es va arribar a un topall màxim de 275 punts i a inicis de setembre fins els 283. Semblen ‘pecatta minuta’ al costat dels 356,35 amb els que s’entra a la darrera setmana de mes.

 

Arxivat a:

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive