5 morts per Covid la darrera setmana a l’Hospital de Mataró. Foto  R.Gallofré
5 morts per Covid la darrera setmana a l’Hospital de Mataró. Foto R.Gallofré

5 morts per Covid la darrera setmana a l’Hospital de Mataró

Les dades d’ingressos milloren però es registra la xifra de morts més alta en una setmana en tot l’estiu

L’Hospital de Mataró ha hagut de lamentar 5 defuncions per Covid-19 en la darrera setmana. És la xifra de mort més alta de tot el mes de setembre i suposa un repunt del 500% motivat pel fet que just la setmana anterior no s’havia produït cap defunció. La contrapartida és com s’ha buidat la Unitat de Cures Intensives, on només hi queda una persona ingressada.

La dada contrasta amb la de la setmana passada, amb cap mort

El Consorci Sanitari del Maresme facilita cada dimarts les dades de l’Hospital de Mataró. A 29 de setembre hi ha ingressats al centre hospitalari mataroní 23 pacients per Covid-19. És una persona menys que la dada facilitada 7 dies abans, pel que el nombre d’ingressos es manté estable. El que sí que s’ha buidat substancialment és la Unitat de Cures Intensives. L’UCI ha passat de 4 persones ingressades la setmana passada a 1 de sola a punt de tancar setembre. Segueixen sent dades molt inferiors a les que s’havien arribat a registrar en el punt més àlgid d’incidència de la pandèmia en el sistema sanitari, els mesos de març, abril i maig.

Per trobar una setmana amb tantes defuncions a l’Hospital de Mataró cal anar-se’n fins a inicis de setembre, quan durant dues setmanes seguides es van registrar 4 i 4 morts respectivament. Les 5 defuncions del darrer informe de dades del Consorci revela que la mortalitat de la Covid segueix sent important.


El risc de rebrot baixa del seu punt màxim

Les dades del Consorci cal emmarcar-les en un moment en què veníem del nivell de màxim risc de rebrot en tota la pandèmia, segons l’índex que facilita el Departament de Salut i que a finals de la setmana passada es va descontrolar fins als 372 punts. Els darrers dies, en la línia d’una tendència apreciable a tot Catalunya, aquest mesurador ha baixat revolucions si tot i estar per sobre dels 200 punts (per tant amb risc molt alt) ha iniciat una tendència a la baixa: a 299 punts a 27 de setembre.

Sempre segons les mateixes dades facilitades per la Generalitat, la velocitat de reproducció de la malaltia se situa en 1,35: fert que demostra que està en creixement però també menor al de dies enrere. Les dades d’incidència, velocitat de reproducció i risc de rebrot sumades a la mortalitat d’aquesta setmana a l’Hospital fan evident que la perillositat de la pandèmia és del tot latent.

Comentaris (2)

Josep Sors Fa 2 anys
Xavier has tingut molta Sort,el meu sogre va ingresar el 21 de Març pero Covid el van tenir tres días a un box d"urgencias i li van negar el acces a una UCI i va morir amb 78 anys sense cap malaltia previa sol com un goss,els tres días van estar intentant treure el respirador pero s'ofegaba ,un metge el día 23 hem va dir al Mati que el posarian a una sala monotoritzada i el mateix día a les 23 h ens van trucar que UCI no lo agafaba per criteris d'edad. El van deixar morir
Xavier Torné Fa 2 anys
He estat ingressat per COVID a l'hospital de Mataró de l'1 al 23 de setembre, vull agraïr les atencions rebudes de tot el personal de la segona planta secció COVID, m'han salvat la vida, els estaré sempre en deute. Moltes gràcies per tot.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive