Centre cívic Pla d'en Boet serà punt d'acollida per als refugiats ucraïnesos. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Centre cívic Pla d'en Boet serà punt d'acollida per als refugiats ucraïnesos. Foto: R.Gallofré

Mataró estableix un punt d'acollida per als refugiats ucraïnesos

El Centre Cívic Pla d'en Boet oferirà informació i assessorament a les persones que arribin a Mataró fugint de la guerra a Ucraïna i necessitin regularitzar la seva situació

Mataró ha impulsat un Servei de Primera Acollida per a les persones que puguin arribar a la ciutat des d'Ucraïna. Es troaba situat al Centre Cívic Pla d'en Boet (Juan Sebastián Elcano 6) i té previst oferir assessorament i acompanyament individualitzat sobre les opcions de protecció que poden tenir els refugiats, i els recursos municipals diversos als que es poden acollir. A banda, també poden acudir a la seu de Benestar Social (avd. Puig i Cadafalch, 101)

Segons dades de l'Ajuntament, des de l'inici de la guerra almenys una vintena de persones procedents de l'Ucraïna han arribat a Mataró i s'han empadronat a la ciutat, tot i que la xifra segur que és més elevada. Per ara la majoria han estat acollides per familiars o coneguts, i per tant no ha calgut habilitar pisos públics ni albergs per a fer-ho. 

Des del Servei de Primera Acollida s'oferirà informació i assessorament a les persones refugiades sobre els seus drets a l'estat i les possibilitats de regularitzar la seva situació. Per ara, aquelles que tinguin passaport biomètric poden entrar a l'Estat i romandre-hi tres mesos de manera regular. El Govern de l'Estat ha impulsat un procediment de protecció temporal, que es podrà realitzar a través de la Direcció General de la Policia, en els centres d’acollida, recepció i derivació del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions o en el seu cas, davant de les comissaries de Policia Nacional. Es tramitaran per procediment d'urgència màxim 24 hores i inclourà una autorització de residència i treball.

Segons informa l'Ajuntament, per a les persones d’origen ucraïnès que ja es troben a Mataró, el govern espanyol ha manifestat que podran demanar el permís de treball i residència mitjançant la Directiva Temporal. Encara s’està pendent d’articular l’operativa per a la sol·licitud, per part del govern d'Espanya.

D'altra banda, les persones que vulguin oferir casa seva per acollir a persones o famílies poden escriure al correu electrònic del Comitè per a l’Acollida de Persones Refugiades de la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’adreça electrònica comiteacollida.igualtat@gencat.cat, indicant en el títol del missatge “OFERIMENTS UCRAÏNA”, per poder-los detectar amb la màxima rapidesa.

 

Comentaris (1)

Lucia GOMEZ Fa 4 mesos
soy jubilada, no puedo dar dinero pero sí ropa de mujer a estas personas que salieron con lo puesto.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive