300 persones es concentren a Mataró en solidaritat amb Ucraïna
Notícies relacionades
300 persones es concentren a Mataró en solidaritat amb Ucraïna

300 persones es concentren a Mataró en solidaritat amb Ucraïna

Part de la comunitat d’origen ucraïnès de la capital del Maresme demanen ajuda contra la guerra d’invasió perpetrada per Rússia

Unes 300 persones s’han congregat aquest dimarts al punt de les set de la tarda davant de l’Ajuntament de Mataró en solidaritat amb Ucraïna i en contra de la guerra d’invasió de Rússia. La convocatòria era en paral·lel a la de la resta de municipis i volia servir de protesta contra les hostilitats bèl·liques que Vladimir Putin ha ordenat contra la població i el territori ucraïnès.

Precisament la comunitat d’origen ucraïnès de Mataró s’ha fet veure i sentir en el marc d’una protesta de to institucional, en el decurs de la qual l’Alcalde ha llegit la declaració institucional consensuada per tots els grups municipals de l’Ajuntament de condemna de la guerra. El “no a la guerra” ha tornat anys després a ser el crit de capçalera d’una concentració important a les portes de l’edifici consistorial, celebrada amb respecte, ràbia i aflicció.

Membres de la comunitat i pancartes

WhaMembres de la comunitat i pancartes

113 persones nascudes a Ucraïna viuen a Mataró. Algunes d’elles han exhibit banderes grogues i blaves i pancartes demanant ajuda pel seu país i clamant contra la Rússia de Putin. N’hi havia d’escrites en ucraïnès i també alguna en català. Era explícita amb el màxim mandatari de l’exèrcit agressor: “Vladiminir, no putinegis Ucraïna” s’hi podia llegir.

A més de la condemna de la guerra i la demanda de pau, ha sobrevolat la concentració l’extrema preocupació pel curs que ha agafat l’ofensiva russa en les últimes hores, en què s’han bombardejat les dues principals ciutats ucraïneses i s’albira un intent d’abordar la capital Kiev des de tots els fronts.

La concentració vista de lluny

La concentració vista de lluny

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive