Proposta de nova estació en la seva entrada per Ronda Barceló. Foto:  Imatge: Opalus Arquitectura
Notícies relacionades
Proposta de nova estació en la seva entrada per Ronda Barceló. Foto: Imatge: Opalus Arquitectura

Llum verda a la remodelació de l’Estació de Mataró

Adif impulsa la primera part del projecte de la nova Estació de Rodalies, per valor de 4 milions d’euros i tres anys de durada

El projecte de remodelació de l’Estació de Mataró que, a la pràctica, és ampliar i fer tota una infraestructura nova ha començat a anar sobre rodes. Aquest divendres Adif ha anunciat que inicia el projecte en els termes conveniats amb l’Ajuntament de Mataró, amb la primera de les licitacions del llarg procés. Torn ara per la redacció de l'estudi d'alternatives i els projectes (bàsic i de construcció) en l'estació de la capital del Maresme. Només aquesta part ja se’n va als 4 milions de pressupost i fins a 3 anys de durada

Adif ha aprovat la primera de les inversions que impulsaran la remodelació integral de la infraestructura ferroviària a Mataró; una actuació amb la qual s'incrementarà la capacitat i funcionalitat de l'estació de la capital del Maresme, estratègica en el sistema de Rodalies. L'actuació aportarà també una major qualitat del servei als viatgers i la solució d'integració del ferrocarril en l'entorn proporcionarà nous espais als ciutadans del municipi.

Recreació de la nova estació i l'entrada des de Ronda Barceló.. Imatge: Opalus Arquitectura
Recreació de la nova estació i l'entrada des de Ronda Barceló.. Imatge: Opalus Arquitectura

 

El projecte d’Estació, tal i com es va presentar

La iniciativa s'emmarca en el protocol signat per Adif i l'Ajuntament de Mataró a l'octubre de 2022 per a donar resposta a les necessitats operatives d'una les terminals del sistema de transport ferroviari de proximitat amb major demanda d'usuaris (15.000 diaris) en l'arc metropolità de Barcelona i la seva àrea més pròxima d'influència.

Reordenació de vies i integració de la infraestructura

La remodelació integral inclourà, entre altres propostes, la reordenació de l'esquema de vies per a dotar a l'estació de major capacitat d'estacionament per a trens de 200 m de longitud i millorar les seves condicions d'accessibilitat. Així mateix, per a abordar una major integració i permeabilitat de la infraestructura ferroviària -i en previsió de nous fluxos entre el nucli urbà i la zona de platges i portuària-, es treballarà en una nova configuració dels accessos a l'estació i en la creació de connexions entre tots dos costats de les vies.

Segons Adif “aquesta actuació reforça el diàleg amb el territori per a articular projectes d'integració del ferrocarril a les ciutats i promoure un desenvolupament urbanístic i un model de mobilitat sostenible”.

Comentaris (13)

Mataroní Empipat Fa 11 dies
I si primer millorem el servei de tren?? i després, si cal, ja parlarem de les estacions
Joan corominas Fa 11 dies
No se porque cuando muestran esas maquetas no ponen todo lleno de grafitis por todos lados. Nos hariamos mas a la idea de como quedaría.
David Fa 12 dies
QUE TRIST !!!!! Viure en un poble, ciutat o país tant curt de vista és molt trist, sobretot quan veus q es llencen els diners en projectes a curt termini q no duen enlloc. A nivell comarcal, que fa nosa al Maresme? La via de tren, oi? Solució …. multiples, però sigui quina sigui l’escolliida és de ben segur q la via del tren ha de desapareixer de vora la mar. 1 pq la mar se la menjarà per més pedres q hi posem. 2 pq és la solució a facilitar l’accés a la mar 3 x pacificar
Mataró Empodegat Fa 12 dies
Quina manera de fer malbè la façana litoral de Mataró. La Teixidora, l'inclit Agàpit Borràs i companyia, no hi teniu res a dir? Us a sembla bé?
Jordi Fa 12 dies
La Mataró del Bote,de cul al mar..farsants,mentiders..ni nova estació ni res
Jo mateix Fa 12 dies
Aquesta actuació totalment inútil, només consolida la barrera existent entre la ciutat i el mar. El que cal fer és se valen i treballar pel trasllat del tren cap a l'interior.
victor Fa 12 dies
Difícil d'entendre. Científicament demostrat que anirà pujant el nivell del mar i es construeix a primera línia de costa edificis que per la seva altura necessiten fonaments més sòlids, o es pretenen soterraments sabent que la climatologia està canviant i que hi ha desastres continus on abans regnava la tranquil·litat, sent la línia de costa l'embornal natural d'imprevibles però probables pluges torrencials.
Anonimo Fa 12 dies
I cuando llueva tendremos una piscina olímpica.
jordi Fa 12 dies
Sobretodo que no se olviden de dejar algun sitio por el que puedan saltar los delincuentes, que ya es bastante duro su trabajo.
Miro Fa 12 dies
Vaya nido de ratas de 2 patas se encenderán impunes al acecho de viajeros en esos subterráneos que si o si han de pasar para acceder a la estación y más en una ciudad sin policía en la práctica como Mataró y que se le da toda la impunidad del mundo a cometer todo tipo de actos delictivos contra los ciudadanos. Puede ser la leche si con la actual estación ya es un nido. Y la imagen al visitante a la ciudad porque los que somos de aquí ya sabemos lo que han dejado criar.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive