Galeria: 6 hores per retornar les campanes al seu lloc
Galeria: 6 hores per retornar les campanes al seu lloc

Galeria: 6 hores per retornar les campanes al seu lloc

El Campanar de Santa Maria de Mataró ja llueix amb les seves cinc campanes litúrgiques: quatre de restaurades i la Carme, fosa nova

El 12 de març van baixar-les i el 9 de juliol les han pujat. La primera operació va ser més ràpida, per a la segona han estat precises 6 hores d’operació. Però a dos quarts de quatre i amb una batallada de la nova Carme, un cop aquesta instal·lada, s’ha donat per simbòlicament enllestida la col·locasió de les cinc campanes litúrgiques del campanar de Santa Maria de Mataró. A punt per Les Santes, complint amb el calendari.

Si tot el procés de restauració de les campanes ha comptat amb l’atenció i l’expectació dels mataronins, el retorn de les campanes al campanar no ha estat menys. Centenars i centenars de persones han passat per la plaça de Santa Maria on una grua de grans dimensions i una quinzena d’operaris han assegurat no només el trasllat amunt sinó també la instal·lació dels bronzes. Aquests ja estan a punt per ser repicats. De fet, al llarg d’aquest dissabte, sonaran en el curs exprés i d’emergència que faran els Campaners de Santa Maria per poder repicar per Les Santes.

Les grosses costen més de pujar

Les dues primeres campanes de pujar, de forma molt ràpida, han estat la Semproniana (per un cop ha anat per davant) i la Juliana, les dues petites de la banda de llevant. L’operació s’ha complicat més a partir de llavors perquè restaven les tres campanes més grosses. S’ha necessitat la grua per treure-les de dins de Santa Maria i per enlairar-les al campanar. Especialment costosa ha estat la de muntanya, la Montserrat. Pel final han restat la més grossa, la Miquela, que ha estat la més espectacular de veure enlairar i finalment la Carme.

Com en el dia de la baixada, la campana de mar (la que s’ha fet nova perquè l’antiga es va trencar) ha estat la darrera. Amb el braç de la grua totalment estès i assegurant l’operació des del cloquer del campanar, la Carme ha quedat instal·lada.

Encara queden jornades amb diferents feines i obres al campanar però la part important s’ha assolit. Santa Maria torna a tenir campanes litúrgiques quatre mesos després. Per una vegada un projecte acaba quadrant el calendari. 

 

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive