Detall d'un dels tests d'antígens
Detall d'un dels tests d'antígens

Cribratge intensiu a asimptomàtics de dos CAP de Mataró

Els mataronins de més de 16 anys i asimptomàtics assignats als CAP La Llàntia i Ronda Cerdanya es podran fer tests antigènics del 23 al 28 de novembre

Tots els mataronins i mataronines assignats a dos CAP de la ciutat, el CAP de La Llàntia i  el CAP Ronda Cerdanya, de més de 16 anys i asimptomàtics es podran fer tests antigènics a partir de dilluns, dia 23, i fins al proper dissabte 28. Això serà gràcies al cribratge intensiu que tindrà lloc  durant la propera setmana, impulsat pel departament de Salut de la Generalitat i l'Ajuntament per controlar la transmissió de la Covid-19. Malgrat que l'índex de rebrot ha desdendit a les darreres setmanes, Mataró és una de les ciutats que ha patit més l'impacte de la segona onada de la pandèmia; l'objectiu del cribratge és detectar positius entre la població asimptomàtica i tallar la cadena de contagi. 

El cribratge tindrà lloc de dilluns a dissabte, de les 9 a les 14 h i de les 15 a les 19h, al CAP La Llàntia, al carrer de la Mare de Déu de Guadalupe, 2. Està dirigit a la població asimptomàtica de més de 16 anys assignada a dos CAPs de la zona, el CAP Ronda Cerdanya, a Cerdanyola Nord, i al Consultori Local La Llàntia. i qui hi vulgui participar tan sols ha de portar la targeta sanitària. Com que és un test ràpid, en cas de positiu es donarà resposta al cap de poca estona. Si és negatiu, s'enviarà un sms al pacient i es penjarà a la plataforma La Meva Salut. 

Sotmetre's als tests, evidentment, no és obligatori, però des de l'Ajuntament i el departament de Salut s'anima tota població dels dos CAP de La Llàntia que se'ls pugui fer a prendre part en aquesta iniciativa, una actuació preventiva basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus. L'objectiu és detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

Les persones que se sotmetin als tests i donin positiu hauran de complir l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas. D'altra banda, les proves per a la detecció de la Covid-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària.

El test d'antígens

El test d'antígens

Aquest és el primer cop que es realitza un cribratge massiu d'aquestes característiques a Mataró, quelcom que es va fer sobretot durant l'estiu a altres ciutats catalanes amb una incidència elevada de la pandèmia. A la capital del Maresme, però, es va dur a terme una proposta similar, els tests que es van fer durant tot un dissabte al centre comercial Mataró Parc, tot i que en aquell cas es va promoure sense avís previ. 

Aquests tests formen part de la nova estratègia anti-Covid, anunciada aquest mateix divendres, del departament de Salut de la Generalitat, que entre altres mesures preveu recuperar els cribratges poblacionals que van començar a l'estiu i que van allargar-se fins abans de la segona onada, en zones amb alta incidència. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que la intenció és "anar a buscar el virus" amb cribratges comunitaris i intensius. 

Nota: aquesta notícia ha estat actualitzada amb una rectificació important respecte a la seva primera versió, que indicava que el cribratge era per a tota la població de Mataró. La versió actual corregida assenyala que els tests estan oberts tan sols als ciutadans assignats a dos CAP de la ciutat, Ronda Cerdanya i La Llàntia

 

 

Arxivat a:

Comentaris (2)

jordi Fa 6 mesos
A veure quants hi van, no sigui que surtis positiu i et tinguis que quedar a casa i no poder anar de bars, ara que han obert. Quina put_d_.
Josep Fa 6 mesos
Dieu que la setmana que ve, ja es comença a fer els testos i per la tele la notícia és que començaran a fer-se a partir del mes que ve. En què queden? A veure si ho podeu aclarir.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive