El CAP de Rocafonda és el que registra més contagis de Covid a Mataró. Foto: R.Gallofré
El CAP de Rocafonda és el que registra més contagis de Covid a Mataró. Foto: R.Gallofré

Els contagis de Covid, fora de control a Mataró

El nombre de contagis dels darrers 15 dies implica que la transmissió comunitària està descontrolada i excedeix la capacitat del sistema sanitari

L'Ajuntament de Mataró ha demanat formalment aquest dimarts, dia 27 a la Generalitat que apliqui més restriccions d'aforament i de mobilitat a la ciutat de cara a combatre la propagació de la Covid​. El govern municipal considera que ja ha aplicat totes les limitacions que li competeixen com a administració municipal però que segueixen sent insuficients per frenar els contagis. Això es deu a que, tal i com testimonien les xifres dels darrers dies, la pandèmia està fora de control a la ciutat.

El consistori ha enviat un informe tècnic a la Generalitat per justificar la demanda de noves restriccions. El document es basa en xifres públiques del portal Dades Covid, i en el document “Actuaciones de respuesta coordinada para el control de la transmisión de la Covid-19” del Ministeri de Sanitat. Amb dades de 26 d’octubre, segons assenyala l'Ajuntament, Mataró està en un nivell d’alerta 3, que vol dir que la situació és de "transmissió comunitària no controlada i sostinguda que excedeix les capacitats de resposta del sistema sanitari".

Aquesta alerta 3 es fonamenta en les següents dades: incidència acumulada de casos diagnosticats en 14 dies superior a 250; positivitat de proves diagnòstiques superior al 10% i ocupació de llits d’UCI per casos de Covid superior al 25 %. Tal i com es pot comprovar a Dades Covid, Mataró excedeix aquests i altres llindars. L'informe recull que el risc de rebrot frega els 2.000 punts (s'ha multiplicat per 4 en 3 setmanes) i la mitja de PCR positius en els darrers 15 dies és d'11,60. L'edat mitjana de les persones contagiades és 39,49 anys

Les dades de la pandèmia a Mataró

 • Risc de rebrot fregant els 2.000 punts, s'ha multiplicat per 4 en tres setmanes
 • 110 ingressats a l'Hospital (cinc vegades més que a principis de mes), 81% de llits de l'UCI plens
 • Mitjana de positius d'11,60% en els darrers 15 dies
 • CAP de Rocafonda amb taxa d'incidència de 2.168 per cada 100.000 habitants (404 casos en 15 dies)
 • Més de 100 grups escolars confinats
 • 117 mataronins morts a causa de la Covid des de l'inici de la pandèmia
Detall d'una de les proves PCR efectuada a Mataró

Detall d'una de les proves PCR efectuada a Mataró

Pel que fa a les dades hospitalàries, cal recordar les xifres alarmants fetes públiques aquest dimarts pel Consorci Sanitari del Maresme: 110 ingressats per Covid, 18 dels quals a l'UCI (81% d'ocupació de llits) i 12 defuncions en la darrera setmana. Fins al 7 d'octubre els ingressos es mantenien al voltant de la vintena de persones, així que en qüestió de tres setmanes s'han multiplicat per 5. 

Un dels fets més preocupants és que hi ha zones de la ciutat on els índexs de contagis són molt més elevats que en altres. El CAP de Rocafonda és el que, de llarg, registra una taxa de positius més elevada. Entre el 9 i el 22 d'octubre, s'hi han detectat 404 positius, amb una taxa d'incidència de 2.168,55/100.000 habitants. Al CAP Gatassa, són 167 positius i una taxa de 1.067. En canvi, per posar dos exemples, al CAP de La Riera la taxa és de 482 i el de ronda Cerdanya, de 653. Els metges del CAP de Rocafonda ja han posat el crit al cel alertant de la situació que es viu al barri. 

D'altra banda, cal destacar que hi ha més de 100 grups confinats a escoles i instituts de Mataró per positius de Covid d'alumnes o professors, segons dades del portal Traçacovid de la Generalitat. Unes xifres que en tot cas es queden curtes ja que continuament hi ha casos de centres educatius de la ciutat amb grups tancats que no actualitzen les xifres al portal. 

 

Arxivat a:

Comentaris (8)

RGC Fa 1 any
Ara a correr Sr Bote. Per que no diu la veritat i les coses pel seu Nom? Rocafonda es un barri oblidat peer coste i amb molta imigració. Conviuen molta gent als pisos ( no son pisos petits con voste ha donat a entender) i sin es contagia no diu res pq necesiten anar a treballar. Senyor Bote no pensi amb les urnes i afrinti el problema de Rocafonda amb l.incivisme dels que no respeten a ningu. On es la policía?
Andrea Fa 1 any
I ara el Sr Bote demana ajuda a la generalitat.I a sobre ens voldran confinar a tots. Pero quina barra!!! Fa molt de temps que la gent del barri ens estem queixant dels grups de joves (i no tant joves) marroquins que fan els que els sembla passant de tot, sense mascareta i mirant desafiant. Ens hem queixat ho hem dit a la policia,hem avisat molt.No s'ens ha fet ni punyetero cas.Que els tanquin a ells a casa seva i no a nosaltres que portem molt de temps sense sortir al carrer tot el que voldriem
Geoffrey Fa 1 any
We should expect that the situation will continue until next week and only very slowly will the figures go down, this is because, too many people over recent months did not do what was asked, for example, they did not wear masks, did not keep social distance ,did not follow hygiene correct. Therefore, they helped the defiant young people spread infection, even now, today, shops assistance people are not wearing masks correctly.
i els 15 regidors del Govern, on son? Fa 1 any
Tants caps, tants barrets, però mesos inoperants sense fer res. Ara tothom a linxar Rocafonda. La gran oblidada.
Ainna Morall Fa 1 any
Pero es que ens extraña? Heu vist com sin les pistes d atletisme per les tardes i nits? Grups de mes de 30 persones juntes corren. Els monitores i conserves sense fer res. Vergonyos. Aixi ens va.
Busilis Fa 1 any
Això va en serio i encara la gent, en especial els joves, no s'ho creuen . Per tal d'alleujar la pressió hospitalària, que comencin a preparar-se amb temps els espais com l'hospital de Sant Jaume, els hotels de la ciutat i, si fes falta, l'abandonada llar Cabanelles.
jordi Fa 1 any
A confinar del tot per barris. Primer Rocafonda segon... Però ja!!!
Andrés Fa 1 any
Y luego con la que está cayendo los políticos de fiesta con Pedro J Ramírez de fiesta incluido El ministro de sanidad Illa el que recomienda que nos quedemos en casa y prohibido reuniones de más de 6 personas,estaban los del P.P. los del P.S.O.E. Y CIUDADANOS como Inés Arrimada.cinvergueza todos y cara dura que no esperen mi voto ningún indeseable políticos sin dignidad

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive